Új hozzászólás Aktív témák

  • Kotomicuki

    senior tag

    válasz .LnB #15771 üzenetére

    ;] Elképzelem, ahogy 600 tájékán egy befagyott skandináv tó jegén próbálod elmagyarázni a vikingeknek, hogy az amit játszanak az nem jó és nem használhatják a tesierő adottságaikat, csak a szem-kéz koordinációjukat és az egyensúlyérzéküket... ;]

    Azt azért tegyük hozzá, hogy a 70 kilós szélsők bántalmazása még a saját csapaton belül is ellenszenvessé tette a 120 kilós védőt, tehát erkölcstelenségről nem beszélhetünk - legfeljebb kirívó esetekben, aminek már akkor is megvolt a következménye - : "életszagúbb" volt a játék, nem olyan "semmilyen", mint most.
    Gólokat akartak, megkapták: lassan csak egy ágyékkötőben feszíthetnek a ketrec előtt a kapusok is, nehogymá' elláthassák a feladatukat (a kekeckedőkre ráadnám a felszerelést, a régit, aztán ugra-bugráljanak benne 3x 20 percet, de ha ki mer térni a 200 km/h-val közeledő korong elől...)!
    Én nem szeretnék jégkorong helyett egyszer csak nyikhaj piperkőcök balettezését és kűrsiklását látni (remélem, a kötelező tüllszoknyácskát már nem érem meg és nem azért mer én adom be hamarabb a kulcsot) - ezért sem nézem már az NHL-t: egy nézőt már vesztettek, engedve az álságos "világbéke" nyomásának.

    Az NFL-ben is el kell tudni fogadni, hogy ez bizony egy agresszív, test-test elleni "küzdelmet" is tartalmazó "sport" - csak halkan: nem lehet, hogy emiatt is van annyi nézője... :U
    Persze, lehet rajta finomítani, csak ahhoz egyszerű és egyértelmű szabályok kellenének, nem az, ami ma van.
    Ha meg a fizikai kontaktusokat szeretnék kivenni belőle, mert..., akkor magát a játék lényegi elemét száműznék az egészből és az már nem volna ugyan az.

    A WR-ek, RB-k (stb.) élettartama fele annyi, mit egy jobb (és szerencsésebb) QB-é?!
    Eddig is megvolt ez a játékban (ahogy anno a hokiban), mégis vállalták emberek, hogy ebben még így is részt vesznek - aztán 5 év múlva már senki sem emlékszik rájuk (bár ez a "politikusokkal" is így van, de ők mégis jobban keresnek).

    Egészen véletlenül, nem lehet az, hogy az NHL és az NFL sem való mindenkinek?
    Nem lehet, hogy az NFL-ben is csak a Cam Newton és/vagy a Michael Vick formátumú QB-k "élik túl", ha nincs előttük a megfelelő "testőrség"?
    Nem lehet, hogy ez is egy játéktechnikai elem?
    Részemről borzasztóan sajnálom Russell Wilson-t, de ebben a csapatjátékban fontos az előtte lévő fal minősége is, hogy a mögötte álló QB jól dolgozhasson és ha nem költenek erre, nem tudják jól megszervezni a működésüket, akkor nem a szabályokat kellene megváltoztatni és ezzel a gyér védelmet "könnyedén" áttörőket büntetni.

    [ Szerkesztve ]

    A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák