Új hozzászólás Aktív témák

  • Macisajt3

    tag

    Sziasztok!

    Nekem egy Hp Probook 4730s típusú lapossal lenne egy kis problémám.A gépben a szokásos prociba integrált VGA, valamint egy Ati 6490-es van.

    2-3 hete elkezdte azt csinálni a gép, hogy működés közben pár másodpercre fekete lett a képernyő, majd helyreállította magát és kidobott egy hibaüzenetet. A konkrét üzenetre már nem emlékszem, de mintha a "képernyő illesztő nem válaszolt, utána meg helyreállt" szöveg lett volna.
    A rendszerem már régen lett telepítve, így kapva az alkalmon nem a VGA drivert telepítettem újra, hanem win reinstall volt.

    A win 7 szépen felkúszott, majd a driverek telepítése során szembesültem ismét problémával. Minden drivert a Hp oldaláról töltöttem le, így az Ati VGA-hoz valót is. Azonban valamilyen okból kifolyólag a kártyát nem 6490-esként érzékeli, hanem az eszközkezelőben 7470-esként jelenik meg. A driver telepítése során hiba nem merült fel, a gép szerint sikeres volt.

    A laptop indítás során a windows betöltése ablaknál folyamatosan megakad és nem lép tovább. Ha csökkentett módban indítom a gépet, akkor zokszó nélkül indul. Ha letiltom az Ati VGA-t, akkor normál módban is indul a gép.

    A gép minden indításnál a következő hibaüzenetet adja: "AMD grafikus illesztőprogram nincs telepítve vagy az AMD illesztőprogram nem működik megfelelően. Telepítsen az AMD hardvernek megfelelő AMD illesztőprogramot."

    Hardveres vagy szoftveres lehet a probléma? A hp oldalán levő driverrel 2 éve gond nélkül üzemel a gép, úgyhogy kezdek a vga halálára gondolni. :(

Új hozzászólás Aktív témák