Új hozzászólás Aktív témák

  • Regron

    csendes tag

    Üdv!
    2 hónapja vettem egy DELL Inspiron 15 3542-t:
    -Intel® Core™ i7-4510
    - 4 GB DDR3-RAM
    -Geforce 840M 2Gb
    -500 Gb HDD

    A gond az vele, hogy ha bármit töltök (főleg ha torrenten), akkor undorító módon belassul, nem csak játékoknál, de már a chrome is vállalhatatlanul lassú, megakad írás közben, 2-3 másodperc tabot váltani, ilyesmik. Játék közben még rosszabb, a Hearthstone, ami csak egy kártyajáték, képes 5 másodpercre teljesen megállni, ha megnyomom az Esc-et, ami csak a kis menüt hívja elő.
    Bonyolultabb játékoknál ez a dolog fennáll letöltés nélkül is. Van 90 fps-em, de ha megnyitok valami ablakot (pl. inventory) vagy fordulok, azaz ha bármit be kéne tölteni, akkor beáll a kép 2-3 másodpercre.
    Példának okáért a Crysis 3 megy szépen médiumon zökkenőmentesen, az Archeage viszont, ami szintén CryEngine 3, de sokkal nagyobb a textúradiverzitás, az játszhatatlan, mert állandóan beáll a kép, de tényleg, 2 másodperc fagyás, 0,5 másodperc folyamatos kép, és ez ismétlődik. Szörnyen bosszantó, mert ennek nem így kéne mennie.
    A windowst újraraktam 2 napja, csak a feltétlen fontos drivereket raktam föl először, úgy is ez volt, és ilyen is maradt a többi driver installálása után. Formáztam, töredezettség mentesítettem, malware mentesítettem, vírus mentesítettem, átnéztem a futó folyamatokat, abszolút semmit nem találtam.

    Ki lehetne deríteni valahogy, hogy mi a gond? Feltételezem, hogy a HDD, de a HD Sentinellel nem jutottam sokra, hibát nem ír. Futattam még random elérés tesztet, az elég borzalmas lett (átlag 96 ms, min 20, max 1260).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák