Új hozzászólás Aktív témák

  • zegi_norbi

    tag

    Sziasztok!

    Gondoltam ebben a fórumban is megkérdezem, hátha valaki tud segíteni.

    Pár napja vettem egy gyári felújított Asus Zephyrus S17 GX703HM-t (4K 120 Hz/i7-11800H/RTX-3060/Win10) és először minden tökéletesnek tűnt. Le is frissítettem mindent, a lehető legnaprakészebb a rendszer.

    A hiba ott kezdődött mikor kipróbáltam pár játékot. Azt vettem észre, hogy nagyjából 1 másodpercenként szaggat egyet. Ha mozog a karakter, ha álló helyzetben van igazából mindegy, ettől függetlenül csinálja és nagyon zavaró. Az NFS Heat bevezető részének az átvezetőiben a hang is szaggat a képpel együtt.
    Megpróbáltam valahogy leszűkíteni a probléma okát és úgy tűnik a 4K felbontással van gondja. Ugyanolyan FPS szám mellett, legyen mondjuk 45 , 2K-ban és Full HD-ben nem produkálja ezt már. Hogy még furább legyen az egész, az elején viszont még ezekkel a felbontásokkal is csinálta. Egy Ori and the Blind Forest FHD-ben másodpercenként szaggatott. :(

    Abban maradtunk a Nagykerrel, hogy Hétfőig tesztelgetem és ha semmi változás akkor sajnos megy vissza. :(

    Ha az Armoury Crate nem hazudik, akkor a hőfokok rendben vannak, nem lehet melegedés miatti hiba és ha a Windows 10 is igazad mond, akkor minden naprakész.

    Esetleg valaki aki erre jár, lenne ötlete? Előre is ksözönöm.

    Ezt a hibát kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mikor PC-n leteszek csökkentett módba egy MMO-t így nem terheli a GPU-t és közben mondjuk elindítok egy másik játékot. Idővel beindul ez a másodpercenkénti szaggatás majd vissza kell lépnem az MMO-ba hogy picit megnyugodjon és utána újra letenni csökkentett-be. Tudom tudom, egyszerre csak egy játékkal de néha az AFK farm miatt ehhez az eszközhöz nyúlok.

    "Whether you think you can or think you can't, you're right" Henry Ford The Witcher 3 Bioshock Infinite Assassin's Creed Rogue Linkin Park

Új hozzászólás Aktív témák