Új hozzászólás Aktív témák

  • sebijani1982

    senior tag

    Sziasztok!

    Hozzám került egy évek óta "pihenő" Lenovo (talán) Ideapad 320. Állítólag leesett anno, s azóta nem tudták életre kelteni, nekik állítólag nem is töltött.
    Valóban nem kapcsol be a laptop. Viszont nálam a töltés először sárgán villogott hármat folyamatosan, majd jó 1,5 - 2 óra múlva már fehéren és sokkal lassabban egyet-egyet...
    Ergo a töltést veszi... (Gyári leírásban az akksi %-kal van összefüggésben a töltés led színe és villogása)

    Azonban, ha bekapcsolni szeretném, akkor a power gomb és oldalt a power led kb. 5 mp-ig világít, próbálna elindulni a vinyó, apró hangja van, hogy felpörögne, de semmi. A ventillátor meg sem moccan, és csak a tápkábel és az akku lehúzása kapcsolja ki a villogását a bekapcsoló gombnak és oldalt a lednek, mert az 5 másodpercekre visszakapcsol. Ha csak a tápkábelt húzom le, akkor tovább villog.

    A 30 mp-es "csodát" már próbáltam, akárcsak a cmos lehúzást.
    A vinyó jó, külső házba téve másik gépben a fájlok hozzáférhetők, másolhatók stb. A memória modult kivettem, azonban nem tudom másban tesztelni.

    Egy BIOS-ig sem jutok vele...
    Most vinyó és hdd nélkül csak töltöm. Akkor volt, hogy rápróbáltam, hátha a BIOS, a "zavaró tényezők" nélkül elérhető lesz, viszont a fehéren villogás helyett folyamatosan fehéren világított a bekapcsoló led a gombon és a gép oldalán. De a venti nem pörgött fel akkor sem. Kb. 1-2 perc után manuálisan lőttem le. (hosszú bekapcsoló gomb nyomvatartással). Viszont ezt már nem tudom reprodukálni!
    A töltés led fehéren villog, viszont ami fura, hogy a proci feletti rézcső melegszik egy kicsit...
    Az akksit langyosnak SEM mondanám...
    Az oldalsó hdmi csatlakozót is próbáltam, de nem adott jelet...

    Bárminemű ötlet?

    "Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

Új hozzászólás Aktív témák