Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz keIdor #21982 üzenetére

    Nekem tessellation a kedvencem. Előrevetítette, hogy az nVidia hatalmas lemaradásban lesz az AMD sokadik generációs "lappangó" hardware egységgel szemben (ami már ATI időkben is pazarolta a tranzisztorokat, bár egy-két XBox játék állítólag használta az ottani variációt), aztán mire elkezdték használni a PC-s techdemók/benchmarkok a technikát, az AMD nem tudott se köpni se nyelni, mert lekörözte az nVidia első "szoftveres" megoldása (ami így sokkal rugalmasabb volt, nem volt fixen limitálva a diszkrét hardware egység visszafogott képességeire). :))

    A másik jóslat szerint már évek óta nélkülözhetetlennek kéne lennie modern játékokhoz az APU-knak, mert PCI-E csatin át nem lehet olyanokra használni a GPU-t, amire nem elég a CPU, de nagyon fontos lenne a játékok fejlődéséhez. (Ehhez képest most már az AMD is GPU nélkül hozta az első Zen generációt, és gondolom a "refresh" szériában is GPU nélkül jön a >4 magos). Annak idején ezért kellett volna Kaveri APU-t venni Intel CPU helyett.

    Most meg ugye megy a mese, hogy X hónapon belül játéktesztekben is úgy alakul majd a látkép, mint CineBench-ben, mert minden játékmotort azonnal optimalizálni fognak Ryzen-re, azt is amit b@sztak valaha is optimalizálni bármilyen CPU-ra, vagy úgy egyébként is frissíteni rajta bármit megjelenés után, akár bugok miatt. (Bár ez nem feltétlenül Abu mese, de nekem épp ezért rémisztő, hogy már magától gyártja le ezeket egy kaptafára a "közösség".)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák