Új hozzászólás Aktív témák

  • KveZ

    tag

    Megírom a hétvégi történéseket. Összeültünk kicsit játszani. Volt 2 4K tv amin ki szerettük volna próbálni az újdonságokat szép grafikával. Nem sikerült.
    Amint a TV-re rádugtam a gépet, egyből olyan volt a kép, mintha valami rossz 4-bites csökkentett módban lenne a kép. A felbontás jó volt, de a képen megjelenő dolgok aránya teljesen szét volt csúszva, lapos volt minden. Ha a TV-t menet közben dugtam rá, akkor nem volt kép. Egy újra indítás után megjelent a színszegény kép össze vissza nyomott ikonokkal, majd még 1 újraindítás után jó lett a kép, de a színek nem voltak az igaziak, bár már majdnem jó volt. A TV-vel csak a windows töltés után volt kép a bioshoz az alaplapival tudtam bejutni.
    A kimenet 4K 60Hz 32bit 12bpc volt. Az elején az egyik TV pittyogott a HDR miatt, de letiltottam, mert azt nem támogatta a kábel. Néha így is HDR-be kapcsolt és a másik TV-n is a nem HDR-es portal tudtuk kikapcsolni a HDR-t.
    Ha a kimenetet 4k 30Hz-re raktam, akkor egyből az az állapot működött, ahol már majdnem jó. Próbáltam 8bpc-vel, korlátozott, teljes dinamikatartománnyal, színkeveréseket is nyomkodtam.
    A legrosszabb kábel 2.0a HDMI-volt, próbáltam 4 kábelt is. Az Xboxal tökéletesen ment 4K HDR, mindegyik kábelen. Igaz a játékok, csak skálázottak, de jel az jel.

    A másik nagy gond, hogy akárhova állítottam a TV-t (30Hz 1080p stb stb) nem ment az SLI, sehogy semmit nem csinált. Be volt kapcsolva, de nem történt semmi. Furmark ment SLI-be, de kevesebb FPS-el mint szokott.

    Amint visszaraktam az 1080p monitort minden tökéletes volt. Ment az SLI a kép szép volt.
    Összesen 4 megjelenítő volt a gépen. mind 2 kártya adott képet, de ha a TV rajta volt, akkor jelentkeztek a bajok.
    Mind a 2 TV-t kipróbáltam, mind a 4 kábelen.
    A végén 3 TV-t sorrundba raktunk és úgy játszottunk, de az SLI így sem volt jó.
    Itthon rátettem 3 FHD monitort és az SLI is jó volt, meg a Sorrund alatt is ment mind 2 kártya.
    Jó lenne megfejteni mi a baja, hogy legközelebb sikerüljön. Vegyek drágább kábelt?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák