Új hozzászólás Aktív témák

  • Holyshout

    csendes tag

    Sziasztok! Elnézést kérek amiatt, hogy nem témába vágó hozzászólással zavarok, de szeretném a segítségeteket ill a véleményeteket kérni.

    Vásároltam egy Asus Strix Gtx 1080 O8G-Gaming videókártyát. Ismereteim szerint ezen STRIX modellekre jellemző működés az, hogy a ventilátorok csak akkor kapcsolnak be, ha a kártya elért egy bizonyos hőmérsékletet. Az én esetemben ez teljesen jól működik. A ventilátorok kikapcsolása akkor esedékes, ha elért egy beállított értéket. A két szélső normál módon ki is kapcsol a kártya hűlése során (nálam ez 45°C-ot jelent) viszont a középső bekapcsolva marad, hiába 35°C-os már a kártya, akkor is megy. Csak akkor kapcsol ki, ha valamilyen játékkal/programmal elérem (nálam ez 57°C) azt, hogy mindegyik venti pörögjön. Aztán ekkor kikapcsol a középső is.

    Megfigyeléseim:

    FurMarkot futtatva legalább 3 percig a VGA 57°C-on 34-35%-os fan sebességgel megy. Leállítva a programot, szépen hűl a kártya egészen 45°C-ig, ezután a pl a GpuTweak II azt mutatja, hogy 0% a fan speed. Megnézem a kártyát, erre a középső ventilátor továbbra is pörög. 15 perc múlva még mindíg...és csak akkor áll le, ha újraindítom a gépet, vagy a GpuTweak II-vel be- majd kikapcsolom a ventiket. Ezzel ellentétben, ha a 3 percnél rövidebb ideig kapcsolnak be a ventik, vagy ha nem megy 99%-on a kártya akkor normálisan leáll mind a 3.

    Amit próbáltam:
    - ddu-val törölni az Nvidia illesztőket/cuccokat
    - GpuTweak II-t eltávolítani/újratelepíteni
    - írtam az ASUS-nak de még nem válaszoltak

    Konfigom:

    i7-6700k
    Evga supernova 750W G2
    Kingston Hpyer X black fury 2666MHZ 2*8Gb
    Gigabyte Z270X-Gaming 5 mobo
    Thermaltake Core V51 CA-1C6-00M1WN-00 ház

    Két hasonló témát találtam fórumokat nézegetve:

    [link]
    [link]

    Komolyan nem értem miért van ez. Eddig egy Strix 970 és 1070-es kártyám volt, és ezeknél tökéletesen működött az ahogy leírták.

    Az a kérdésem, hogy ezt lehet-e valahogy orvosolni? Illetve hibának számít-e ez?

    Segítségeteket előre is köszönöm szépen!

    Üdv,

    Laci

Új hozzászólás Aktív témák