Új hozzászólás Aktív témák

  • nagy.matyika

    aktív tag

    válasz SSJPeter #12034 üzenetére

    Ennyi tuningtól nem lehet baja és látszólag tünetmentes is. Valami kompatibilitási dologgal vívtam eddig közelharcot. Egy régebbi fajta fujitsu monitorom van, amit r9 270x el boldogan használtam egy évig. Ezzel meg első perctől kezdve szívtam, hogy amikor pl játékba belépve vagy kilépve kap egy fekete képernyőt, fogta és lekapcsolt a monitor, majd vissza. Gondolná bárki is, hogy a HDMI kábeles használat okozta?! DVI-al tökéletes megy. Öcsém ugyan ilyen monitorja HDMI-n ugyan ezt produkálja más géppel. Jó szopatós a szitu.

    A zöld pöttyökre meg nem tudok érdemben mit nyilatkozni. Kétszer omlott össze a kép tipikus memória hibásan húzás közbeni tesztnél, utána meg egyszer, üresjáraton, amikor már alapjelen ketyegett, lehet még melege volt és nem volt stabil. Azóta békén is hagytam, de pl egyszer láttam olyat, hogy metro áruház oldalán a sötétkékben futott pár zöld pixel? Mi a fene. Mindegy, próbálgatom, nem hiszem, hogy ettől az óvatos tuningtól reccsent meg, mert gyakorlatilag a fagyást leszámítva képhiba mentesen futott minden test és játék számtalanszor. Ma is ment a Unity bőven és semmi hiba. Az is lehet, hogy most utoljára már csak a monitorom szopatott HDMI-n, hogy kontaktos lett valami. Minden esetre TV-n se láttam ilyen képhibát. Figyelgetem a dolgokat és max gariztatom, nem hiszem, hogy emiatt ugrana bármi is.

    Minden esetre megy be az extra hűtés, mert a Grand Kama majdnem hozzá is ér a Backplate-hez. Lehet, hogy pont ezért van gyanúsan melege a memóriáknak.

    [ Szerkesztve ]

    Intel I7 4770K, Gigabyte Z87-HD3, KLEVV Urbane 2400 MHz 2*8 GB, Gigabyte GTX 970 g1 Gaming, OCZ Agility 3, WD Green 1 TB, Scythe Grand Kama Cross 2, Noiseblocker Eloop stb.

Új hozzászólás Aktív témák