Új hozzászólás Aktív témák

  • westlake

    félisten

    válasz ALLAT001 #12721 üzenetére

    Azért feltűnhetett volna, hogy pontosan azt próbáljuk elmagyarázni, hogy a spcifikációkban leírt értékek nem maximális értéket jelentenek.
    Ha valaki úgy akarja, akkor egy VGA-val meg fog tudni etetni akár 600W-ot is, akár két darab 6-pines PCe tápcsatlakozóval. Előbb menne tönkre a GPU a megemelt feszültség miatt, mint a kábelek, vagy a csatlakozók a megnövekedett fogyasztás miatt.

    #12720: Persze, ott az a 150W, de ez egy szélsőséges érték (lehet). Vannak ugye 7 PCIe csatlakozóval szerelt alaplapok, amiknél ez már 1050W-ot jelentene. Még a 7*75W is sok lenne, még akkor is, ha figyelembe vesszük azt a plusz egy, vagy két drive power csatlakozót (Molex), amit ezeknél az alaplapoknál alkalmazni szoktak.
    Ebben a tekintetben nem ismerem az alaplapok működését, de biztos vagyok benne, hogy a vezérlés egy adott fogyasztást (pl. 150W) osztogat szét a használatban lévő PCIe foglalatok között. Ha egy VGA van, akkor persze mehetne neki a 150W, de ha bent van négy darab flagship VGA, akkor még a 75W is kétséges. Biztos vagyok benne, hogy ott egy igen intelligens vezérlés van az alaplapon és a feszültség nagyrészét a PCIe tápcsatlakozókon engedi keresztül.
    Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy mit kezdene egy ilyen alaplap, amiben beletesznek hét darab GTX 750 Ti-t, amiken nincs PCIe tápcsatlakozó.

    [ Módosította: radi8tor ]

    Play nice!

Új hozzászólás Aktív témák