Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz westlake #12828 üzenetére

    nekem vannak tippjeim blackbox alapjan, de ezek reszben spekulaciok.

    a boost biztosan fugg a GPU hofoktol (lehet mas szenzortol is) es a felvett aramtol. 80foknal biztosan nekiallja elvenni a kartya az orajelet (pl furmarknal latszik ha nezed a gorbet, megy szepen felfele aztan 80 foknal beall vizszintbe mintha elvagtak volna) amig a hofok nem stabilizalodik. viszont ez a 80as target lehet elter kartyankent. a korabbi megoldasokhoz kepest tehat nem a ventit kezdi csak el emelni, hanem parhuzamosan orajelet is csokkent, de kevesbe agresszivan mint a korabbi megoldasok (pl a hd69x0aknal).

    plusz lehet koze van neki a fogyasztashoz, de a G1et furmark 1.8al se tudtam 85% fole tolni (valos terhelessel 75-80ig ment), de ez is biztosan elter szeriankent.

    plusz lehet a dolog fugg a GPU/VGA statetol is (melyik resz mennyire van terhelve).

    plusz lehet a GPUknal azert van gyorsteszt hogy milyen feszen mit tud a chip / ASIC quality alapu, ezt is adott esetben fel lehet hasznalni (igazabol whitepaper / tech report kene ha van, bar nem tudom mennyit ertenenk belole)

    szenzor van eleg a kartyan, innentol csak annyi tortent a korabbi implementaciokhoz kepest, hogy tobb state van, es a kartya egy finomhangoltabb algoritmust hasznal arra, hogy melyik lesz a jo. ami realis, visszavett orajelek megvannak kb 2007 ota folyamatosan finomhangolva mindket oldalon, jelenleg pedig az nvidianal csinaltak egy eleg komplex viszont a gyakorlatban szepen mukodo megoldast.

    szerintem remekul lett implementalva. gyakorlatilag kapunk egy szemelyre szabott optimalizaciot olyan szinten, amit otthoni user a legprofibb profilozassal se tud kivitelezni hazi korulmenyek kozott (mert nem ert hozza, nincs meg a megfelelo informacioja, az ezzel foglalkozo mernokoket jellemzoen nem fogja egy otthoni user megverni... ha igen, akkor jellemzoen az a "feher hollo" user egy ido utan az ezzel foglalkozo mernokok taboraban kot ki).

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák