Új hozzászólás Aktív témák

  • P.H.

    senior tag

    válasz Penge_4 #14216 üzenetére

    Hihetetlen, hogy mi mindenen lehet vitatkozni... :(

    "A lemez cache és a memória cache nem váltja ki 100%-ban egymást, felhasználási szokásoktól függ. Ha valaki gyakran indítja újra a böngészőt, vagy ritkán, de sok lappal indítja újra, akkor célszerű a memóriacache. Ha pedig olyan oldalakat is látogat, ahol 1-1 ikonméretű képre is hosszú másodperceket kell várni, akkor ajánlott 16 giga RAM mellé is."

    Teljesen igaz, itthon 40+ tabbal nyitom az Operát, naponta 1-2x, de akkor több órát ülök mellette, nem használok disk cache-t már legalább 5 éve, csak memory cache-t.
    Munkahelyen 10 percenként nyitom, 4-5 tabbal, alap a disk cache.

    "[...]így vettél egy SSD-t, amit 1-2 évig teljes funkcionalitásában tudsz használni, akkor meg kitolod az élettartamát pár évvel."

    Tavaly jólius 9-én vettem egy SSD-t, azóta nem volt se kikapcsolva, se altatva a gépem, 9000 felett van a Power-On Time Count, két OS fut rajta párhuzamosan (néha még 1-1 harmadik is), a S.M.A.R.T-ja szerint 98%-os. Hosszútávú következtetést a technológiára nézve nyilván nem lehet levonni ebből, ahogy csökken a csíkszélesség, úgy csökken az új termékeknél a cellánkénti újraírhatóság száma is, de nem hiszem, hogy 1-2 éves játékszer lenne; az viszont világos, hog a használt SSD-nek 0 piaca van :).

    "Plusz valahogy ódzkodom tőle. Mi van, a ha valami firmware bug miatt bizonyos körülmények között nem csomagol ki és úgy jársz, mintha lekódoltad volna BitLockerrel a meghajtót?"

    A HDD-k sem a raw adatot írják ki a lemezre, de akár a PCI-E vagy a SATA kapcsolatokon sem a raw adat közlekedik...

    [ Szerkesztve ]

    Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙

Új hozzászólás Aktív témák