Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Penge_4 #20026 üzenetére

    Mennyivel használ ez kevesebb RAM-ot, mint a Stylish és a TamperMonkey?
    Nem néztem, nem is fogom megnézni, de biztos vagyok benne, hogy kevesebbet. Azzal, hogy egyetlen egyszerű kiegészítő fut kettő bonyolultabb helyett, már -1 folyamat, kevesebb JS kód fog futni, hiszen az állandóan lefutó logika egy része a content_scripts blokk tudásának kihasználásával átkerül natív kódba.

    A matches-nél mi a feketelistás megfelelő? Amikor mindenhol le akarom futtatni, kivéve néhány oldalon, akkor megadhatok sima csillagot a matches-nél (ami required a dokumentáció szerint) és az exclude_matches-nél (ami pedig csak optional) a kivételeket?
    Működik *://www.example.com/* helyett úgy is, hogy http*://www.example.com/* vagy csak az első és utolsó karakter lehet csillag? Mert van, ahol csak http-re és https-re akarom alkalmazni, ftp-re nem.
    Íme a dokumentáció, példákkal illusztrálva válaszolnak a kérdéseidre. Csillag bárhol lehet benne, kérdőjel is akár. Sőt, a match mellett az include_globs sort felhasználva még keresztszorzatot is képezhetsz:

    "matches": [ "http://prohardver.hu/*", "http://mobilarena.hu/*" ],
    "include_globs": [ "*/teszt/*", "*/hir/*" ]

    A fenti szabály hatására kizárólag a PH-n és MA-n, és ott is csak a híreknél és a teszteknél fog lefutni a content script. Éppen most álltam neki egy korábbi user JS átalakítására, mert ezzel a feature-rel user CSS-ből megoldom azt, amire O12 alatt JavaScript kellett.

    A mindenhol működő mód vonatkozik a localhostra is, amikor pl. helyi html/mht fájlt nyitok meg?
    Localhostra nem kell semmi extra. Helyi fájlokra, ha így adod meg, és beállítod, hogy a file:// címekre is működjön, akkor menni fog:

    {
    "matches": [ "*://*/*", "file://*/*" ],
    "css": [ "css/all.css" ]
    }

    A content script limitations-nál nem tetszik ez a rész "Use variables or functions defined by web pages or by other content scripts". Akkor innentől nem lehet kicsapni oldalakon azt a scriptet, ami ellenőrzi, hogy használsz-e adblockot vagy sem? Ez így nagyon behatárolja a lehetőségeket.
    Ezzel kapcsolatban van egy ötletem, majd megnézem.

    A document_start, document_end és document_idle elég soványnak tűnik az Operás userJS kezelés után.
    Nekem elég volt eddig mindenre. Persze jól jönne olyan kiegészítés, amivel letöltés után lehetne patchelni scripteket.

    Az abc sorrend szerinti végrehajtás azonos ütemezés esetén itt is működik?
    A sorrendet az határozza meg, hogy te milyen sorrendben definiáltad a scripteket. Ez egyszerre jobb az ABC sorrendnél, mert flexibilisebb, egyszerre rosszabb, mert sorba kell rendezned őket. Az pozitívum a szememben, hogy a szűrőkön fennakadó scriptek már eleve le sem futnak ellentétben a @include-tól mentes user JS-ekkel.

    Aha, szóval akkor ezért lett hirtelen ez ritka, nem pedig azért, mert az üzemeltetők lettek hozzáértőbbek és biztonságtudatosabbak.
    Inkább a kettő között és kapcsolat van, valamint megváltozott az oldalak jellege és működése. A statikus HTML oldalak korában még jól lehetett ezzel boldogulni, az URL rewrite és a dinamikus tartalom miatt már sokra nem mennél azzal, ha ki lenne nyitva ez a kapu. Itt a PH-n sem létezik egyetlen cikk sem fájlként a rendszerben (a képek, scriptek és CSS-ek kivételt képeznek, úgy nézem, ezek a /dl/ mappában vannak), csak a külvilág felé alakul át a ronda paraméterekkel teletűzdelt HTTP GET lekérdezés szép, keresőbarát címmé.

    403-nál van olyan, hogy belekattintasz az URL sávba, majd nyomsz egy Entert (gondolom valami cookie eltárolás vagy referrer lehet a háttérben) utána már működik. Általában hotlinkelést tiltó képeknél figyelhető ez meg.
    Semmi cookie, színtiszta referer. A második kérésnél már az oldal önmaga lesz az előzmény, és mélyebb URL ellenőrzést valószínűleg nem végeznek (nem nézik meg, hogy a saját megjelenítő-oldaluk-e az előzmény, megelégednek a site-tal), ezért jelenik meg a kép.

    (#20022) Orlin: ahogyan Penge_4 is írja, nem normális. Elvileg törli a korábbi változatokat az Opera frissítés után, és csak a legutolsó kettőt hagyja meg, állítólag egyeseknél ez működik, gyakorlatilag én két gépen hat Opera példányból egyben sem láttam még működni (lehet, hogy a portable mód miatt van).

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák