Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz dqdb #28786 üzenetére

    Hordozható verzióként telepítve saját telepítési mappájában tárolja a profil-t, máshován nem pakol.

    Én úgy trükköztem vele anno, hogy felraktam hordozhatóként pl. D partíció Opera nevű mappába, elindítás után létre is hozta a profil mappát és rendszerét.

    Ekkor kilépve az opera-ból átneveztem a mappáját pl. Opera-USB-re és feltelepítettem normál módon ugyanazt a verziót az átnevezés előtti nevű mappába és útvonalra, ekkor a win10ben regisztrálásra került ahhoz, hogy alapértelmezett böngészőként lehessen használni.
    Majd kilépve ezt a mappát is átneveztem pl. Opera-normal névre és az előző Opera-Usb-t visszaneveztem Opera névre.

    Így kaptam egy w10 rendszerben regisztrált, de hordozható verzióként működő Opera böngészőt.

    Ám lehet elegendő csak az installation_status.json fájl elmásolása a hordozható telepítésből, majd normál telepítés után ennek visszamásolása

    szerk.

    De ám az eredeti kérdésre válaszolva: ha ugyanazon winen kellene végrehajtani a műveletet, akkor normál uninstall az Opera-ra és ha rákérdez személyes fájlokra, akkor azokat meg kell hagyni, majd telepíteni normál módon egyéb helyre, mivel alapértelmezetten ugyanazt a profil mappákat fogja használni, mint az előző telepítés és ha a profil mappák nem lettek leszedetve uninstallkor, akkor egyből fogja is kezelni.
    Bár biztos ami ziher alapon uninstall előtt készítenék biztonsági másolatot a roaming appdata és local appdata -ban található Opera mappákról :B

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák