Új hozzászólás Aktív témák

  • Truman

    senior tag

    válasz Nikk #11583 üzenetére

    A kábel mindegy mert a készülék auto MDI/MDIX -es. Meg lehetne úgyis csinálni, hogy a Speedport LAN portját a wifi router WAN portjával kötöd össze. Majd a WAN beállításait Dinamic IP -re állítotd. De ez így bonyolult, mert kétszer történik route -olás ezért a NAT-olást is kétszer kell beállítani. Magyarul a portátirányítások nehézségeiről beszélek, ami pl uTorrent esetében szükséges.
    A legegyszerűbb megoldás az az, ha a Wifi router-t csak sima AP-s Switch-ként használod.
    Vagyis LAN portot a LAN portba. Előtte a Wifi router-en meg kell változtatni az IP címeket, pl ha a Speedport most 192.168.2.1, akkor a Wifi router legyen pl: 192.168.2.5. Az alhálózati maszk pedig ugyan az legyen, mint a Speedport -é. Ez után konfiguráld és titkosítsd a Wifi-jét tetszés szerint, majd kapcsold ki a DHCP szerver-ét, ez utóbbi a legfontosabb. Konfiguráció után összekötöd az eszközöket: LAN a LAN-ba. Ez után már mennie kell, mert a kliensek a Speedport DHCP-jéről kapnak majd IP címet.

    Persze egyszerűbb lenne, ha a Speedport -ot lehetne Bridge módba állítani, ekkor a routernek használható lenne a WAN portja és az csatlakozna PPPoE-vel. De sajnos a tapasztalataim alapján, ezt a beállítást a T-Home vagy kigyomlálja az eszközből, vagy pedig Master jelszóhoz köti.

    [ Szerkesztve ]

    Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

Új hozzászólás Aktív témák