Új hozzászólás Aktív témák

  • Silvestris

    tag

    Volna ketto laikus kerdesem:

    Adott egy Invitel optikai modem, amibol pillanatnyilag kijon az inviTV valamint egy ethernet kabel, mi ra van kotve a gepre.

    Az optimalis helyzet az lenne, hogy a modembol az ethernet kabel bemegy egy routerbe, ami egyreszt kiszolgalja a wifi egysegeket (mondjuk ket notebook, egy wireless nyomtato es okostelefonok, valamint szinten a routerbol kijon egy masik ethernet kabel, az bemegy egy fali aljzatba, a falban folmegy az emeletre egy masik falialjzatba, amibe egy ujabb kabelen elmegy egy ujabb gepbe, ami nem wifis, hanem fix kabel.

    A kerdesek az alabbiak lennenek:

    1. Van ennek a konfiguracionak valami akadalya?
    2. A villanyszerelo valami A es B bekotessel uldoz, amit allitolag a falialjatban lehet valasztani, marmint hogy hogyan kossek be a falban levo kabelt. Mi lehet ez, es van-e valami jelentosege?

    A router meg nincs meg, de ki akartuk probalni a fali vezeteket ugy, hogy az egyik veget (amin most egy sima ethernet dugo van) bedugtuk az optikai modembe, a masik veget pedig a bekotott fali aljzaton keresztul egy tovabbi ethernet kabelen keresztul a gepbe. A halozat nem mukodott, es utana mar az optikai modembol kozvetlenul a gephez csatlakoztatva sem volt jel. Ennek mi lehet az oka?

    Jo lenne ha valaki tudna segiteni.

    Koszi:
    Janos

Új hozzászólás Aktív témák