Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    Sziasztok!

    Elakadtam a fájlmegosztásnál, de valami nagyon durván.
    Adott az asztali gépem, amin meg szeretnék osztani egy mappát közös használatra. A mappa főkönyvtárát minden felhasználó tallózhatná, de az eggyel lejjebb lévő alkönyvtárakat (ezek lennének a felhasználók nevei) már csak az adott felhasználó, amiben természetesen írási joga is lenne.
    Létrehoztam a felhasználókat és megosztottam a mappát. A megosztást látom, de vagy nem tudok bele lépni, vagy írni nem tudok bele, vagy mindenki tud bele írni. :F Már össze-vissza variáltam a hozzáféréseket, de egész egyszerűen nem tudom normálisan kiosztani a jogosultságokat.
    Valaki el tudná mondani, hogy mit kell a Biztonság fülön állítanom és mit kell a Megosztás - Engedélyek részen?

    Az alap elképzelésem az volt, hogy a Megosztás - Engedély részen a "Közös mappa"-hoz hozzárendelem "Mindenki"-t olvasási engedéllyel. Az asztalin pedig ugyanerre a mappára a Felhasználók/Asztali csoportot olvasás, tallózás, meg minden ilyen korlátozott műveletre hozzárendelem. Ennek az lett az eredménye, hogy láttam ugyan a megosztást, de nem tudtam belépni, mert a hozzáférés le lett tiltva.
    Ezután megpróbáltam, hogy Mindenki-hez is hozzárendeltem a Biztonság fülön a korlátozott engedélyeket. Ilyenkor természetesen be tudok lépni a mappába. Ez már fél siker. De az almappákban akárhogy szeretném nem tudom kiadni a jogosultságokat. Hiába állítok be egy mappához egy Rendszergazdának teljes hozzáférést. Total Commander megkérdezi, hogy be akarok-e lépni, mint Rendszergazda, de nem enged. Windows Intéző meg sem kérdez semmit, azt mondja, hogy nincs hozzá jogosultságom. :F
    Hova tovább? Mit állítsak? Régebben még be tudtam konfigurálni, de mióta múlt héten újra raktam a rendszert az asztali gépemen, teljesen tanácstalan vagyok.

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák