Új hozzászólás Aktív témák

  • mimey

    tag

    Sziasztok!

    Van egy Xiaomi Router Mini AC Intelligent Wifi Dual Band Max 1167Mbps nevű routerem: https://prohardver.hu/tema/re_xiaomi_router_mini_ac_intelligent_wifi_dual_ban/friss.html
    3-4 éve nem használom ezt a router-t, be van dobozolva, de MAC cím alapján kiderítettem, hogy még mindig jelen van a hálózatomon. Ha megnézem a Telekom Sagem eszközében az ip kiosztást, folyamatosan ott van.

    És most jön a csavar: minden este random, kb. 19:00-22:00 között igen komolyan forgalmaz. Olyan komolyan, hogy a két switch, és a router villog, mint a karácsonyfa, a 25mb/s feltöltést teljesen kihasználja. Ilyenkor a wifi, és a lan is használhatatlan. Sajnos nincs olyan eszközöm, amivel korlátozhatnám, mert a Telekom eszközében hiába zárom ki MAC szűréssel, vagy IP alapján, ugyanaz történik, őrjítő.

    Egy telken két ház van. A „nagy” házba megy be a Telekom 500/25-ös kábeles net. Itt van a Telekom Sagemcom HGW-je (net/iptv/telefon). A kis házba lengőkábelen megy át egy switch-be, onnan még egy switch-be, és a végén egy AC68U router, AP módban (eltérő SSID-vel).

    Feleségemmel a kis házban lakunk, és itt használtuk rövid ideig a Xiaomi router-ét (sajnos). Több switch és router megfordult már nálunk azóta, mert arra gondoltam, hogy esetleg a két ház közötti földhurok/potenciál különbség kinyírja az eszközeimet (tudom, leeshetett volna, hogy a nagy házban is ki kellett volna nyírnia az eszközöket, viszont a nagy házban semmi probléma nincs. Rossz irányba indultam el).

    Hogy lehet az évek óta nem használt router-nek a hálózatomon még mindig élő, kábeles kapcsolata?

    A kütyümániám/sok IOT eszközöm miatt nagyon hosszú idő volt, mire idáig eljutottam, de
    tegnap Wireshark-kal kiderítettem, hogy UDP-n forgalmaz (kép_link), egy Xiaomi nevű eszköz, ami lan-on csücsül.
    Ma előkerestem ezt a Xiaomi router-t, és láss csodát, MAC cím alapján ez az.
    Van Xiaomi felhasználóm, ahova belépve töröltem is a párosítást az account-omról, és megint dobozoltam a router-t.

    Mit tudok kezdeni? Nem menedzselhető egyik switch-em sem. A Telekom Sagem eszközén hiába zárom ki MAC vagy IP alapján, ugyanúgy leterheli a kis ház hálózatát.
    Milyen szoftvert vagy hardvert ajánlotok, amivel a kisházban véglegesen blokkolhatnám/eltávolíthatnám ezt a parazita eszközt?

    U.i.: elnézést a hosszú poszt miatt, és hogy nem a router topikjába tettem fel a kérdést, de 2017 óta egyáltalán nem pörög.

    Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
    Üdv: mimey

Új hozzászólás Aktív témák