Új hozzászólás Aktív témák

  • waccamár

    senior tag

    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni :)

    Tavaly vettünk lakást - felújítottunk. A komplett vezetékcserével kértem, hogy húzzunk be UTP-kábelt is. A villanyosokat kérdeztem, mondták, hogy ők CAT5 kábelt húznak be.

    Nem vagyok nagy expert a témában - elkövettem pár hibát :D

    Először is, gyors guglizással azt találtam ott hirtelen a szétbombázott lakás közepén a 8 hónapos terhes feleségem mellett, hogy az 1Gb-s telekom nethez kevés lesz a cat5 (hiba1?), így elmentem egy boltba, és vettem cat7 kábelt (hiba2) :D

    Hát rájöttem, hogy elég overkill a cat7 kábel :D Behúzták, de több probléma is van, ugyanis (aki ért hozzá azt ezt biztos tudja, én nem tudtam) a cat7 kábel sokkal vastagabb.

    2 kábel van behúzva, a nappali 2 részén jön ki a konnektoroknál.
    Ezt a részét bekötötték - de mint később kiderült, nem jól.
    Szenvedtek is vele, hogy beférjen.

    A másik vége, ami az előszobában van, és a routerbe kellene dugnom azóta is ott lóg :D Google Photos galéria

    Nem tudok vele mit kezdeni - egyszer egy telekomos szerelőt kértem meg, de nála sem volt szerszám hozzá - elvileg speckó krimpelő és speckó csatlakozó kell hozzá, de erről is kaptam már egymásnak ellentmondó infókat.

    A konkrét kérdésem az lenne, hogy pontosan milyen krimpelő és vég kellene rá? Ha pontos linket tudnátok adni, annak még jobban örülnék.
    Alternatív (és számomra optimálisabb) megoldásnak pedig az lenne a legjobb, ha valaki el tudna jönni a 13. kerületbe és megcsinálná - természetesen fizetnék érte. Ha akad jelentkező, priviben várom :)

    Köszönöm előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák