Új hozzászólás Aktív témák

  • TrollBalint

    addikt

    válasz m.lala #25992 üzenetére

    Még a kérdések előtt had jegyezzem meg, hogy a 95% evade jól hangzik, de azt ugye tudod, hogy csak egy becsült érték, ami azt jelenit, hogy sárga monsterek ill. bossok ellen ez kevesebb. Pláne, ha még van egy Puncture (vagymi) képessége is.

    1. színeket változtatni a craft brenchen is tudsz, van pár opció, pl. legalább 1 az adott színből, legalább 2 az adott színből, és ha jól emlékszem a maximum a legalább 3 az adott színből. Azt hozzá kell tenni, hogy a legalább azt jelenti, hogy annyi biztos lesz, de lehet több is. Valahol a neten van egy kalkulátor (talán Vorici kalkulátor a neve) ami ki kalkulálja, hogy milyen páncélra átlagosan mennyi chrome-t kell elhasználni melyik opcióval a craft brenchen, hogy a kívánt színek jöjjenek ki. (Persze ez is csak egy becslés)

    2. Vaal orb nagyon sok mindenhez kell, és nagyon sok mindenhez jó :) Igen, 21-es gemet egy level 20-as gem vaal orbozásával nyerhetsz. T10+ mapoknál pedig vaal-lal kell corruptálnod, hogy beadják az Atlas bónuszt, mikor teljesíted. De ha jewel-ekre használod el, akkor még az is lehet, hogy rárak egy keresett implicit mod-t és utána az amúgy 1 chaost érő jewelt többszöröséért megveszik.

    3. Én sajna nem tudok szájbarágós videót, sőt, nagyjából semmilyet :) De vannak olyan craftok, amiket egyszerre rárakhatsz és ugyanazt adják (részben) pl. van egy craft, ami ad life-t, legyen az 50. Majd rá tudsz tenni egy olyat, ami ad resistet ÉS life-t is, nyilván kevesebbet, mondjuk 20 life-t. Akkor az itemen 70 life fog megjelenni, de hiába fogsz keresni a brenchen 70-es life craftot, nem találsz. (A számok természetesen csak kitaláltak, a példa kedvéért). Ha egy itemet úgy nézel, hogy közben nyomod az ALT-ot, akkor megmutatja (ha be van állítva az option-ben) milyen craftok vannak rajta, és láthatod mikből tevődik össze.

    4. Igen, a mapozás néha nekem is fejtörést okoz :) De alapvetően úgy van, hogy egy mapon olyan map eshet, ami ugyanakkora, vagy alacsonyabb tier-ű, mint amin éppen futsz. De csak olyan esik, amit teljesítettél, vagy összeköttetésben van a jelenlegi mappal (mióta változott az Atlasz, ez utóbbiban nem vagyok biztos, lehet nem kell összeköttetésben lennie, hanem az adott területről dob).
    Elvileg egy map olyan tier-en fog kiesni, amilyen éppen az Atlason. Ha raktál be watchstone-okat, akkor a megnövelt tier-rel fog kiesni, de már láttam kivételt, de alapvetően ez az elv.
    Amíg nem ölöd meg Sirust, addig mutatja a küldetés, hogy hány watchstone-nak kell bent lennie, hogy lespawnoljon a conqueror, és haladjon a küldetés tovább. Az Atlason pedig láthatod a bal oldali oszlopban, hogy hány watchstone kell, hogy egy adott conqueror lespawnoljon az adott területre. Ha egy területet már megölted a conqueror-t, és még egyszer oda spawnol, akkor nem fog dobni watchstone-t. Valamint Sirus legyőzése után már nem garantált ezek dobása egyébként sem.

    5. Szintén nem tudok leírást, csak olyan tanácsot adni, hogy jellemzően a build leírásokat frissítik (jobb esetben) a cluster jewelekkel. Azt tarthatod szem előtt, hogy ami fontos statok neked, olyan cluster jewelt keress. És kísérletezz. Ha egy ilyen jewelen elköltesz X pontot, akkor is 1 pontért tudod kivenni a jewelt és az összes elköltött pontodat visszakapod.

    6. Niko-tól Sulphite-t legbiztosabban a daily-kkel lehet szerezni, illetve a Sulphite scarabbokkal. Minél magasabb a map tier-je, annál több sulphite-t ad egy node, én igyekeztem mindig a legmagasabb mapokra elhasználni (fehér daily-t a T5-n futni, sárgát a T10-en, pirosnál meg T15 v. T16) Ja igen, a sulphite scarab, nem csak Nikot teszi a mapra, hanem még meg is növeli a sulphite mennyiéget, a legkisebb azt hiszem 20%-kal.

    7. Zana igen, mapokat tud adni, a játék elején én szeretem használni, mert így a legkönnyebb új mapokat beszerezni, de meg kell jegyezni, hogy elég magas áron dobálja őket :) Ezen kívül vannak mapok, mapok, amiket csak itt tudsz beszerezni, illetve beajánlani a daily-jében, ettől függetlenül én nem nagyon szoktam futni már mikor magasabb mapokra jutok (pedig kellene :) ) Jun-nál (és az egész Syndicate bagázsnál) új recepteket lehet szerezni, hogy miket, azok rajta vannak craft brenchen, kivéve néhányat, amit a Mastermind-től lehet beszerezni. Einhar-nál szintén receptek vannak, illetve rendszeresen szokott lenni olyan challenge, hogy egy beast boss-t ölj le, azt is nála lehet elintézni, ha már egyszer sikerült levadászni. Legfontosabb és a játék elején mindenképpen a leghasznosabb tulajdonsága, hogy nála lehet az italokra craftolni dolgokat (curse immunity, freeze immunity) így elég csak 1 neked tetsző tulajdonságot az italra pörgetni, a másikat fixen rá tudod vele rakni. Alva, a templomon némileg tuningoltak, tényleg jobb lett, mint volt, de még mindig a sacrifce chamber a legjobb szoba (level 3-on) ezekből meg is lehet gazdagodni, de azért vannak más hasznos szobák is, pl. a map szoba, úgy néztem, hogy most már normálisabb tier-ű mapokat dob, amik jobban passzolnak a jelenlegi progress-edbe. Nikonál meg a szokásos, a recepteken kívül lehet szerezni jó dolgokat, fossil, egy-két ritkább cucc, ha nagyon lent vagy.
    Talán nem hagytam ki senkit, a többiek nem igazi "mesterek" ezért nem ejtettem róluk szót.

    8. 0-s gemet, ahhoz hogy felqualityzd, ahhoz 20 db abból a nem-jut-most-eszembe-a-neve cuccból, sokkal egyszerűbb, ha felhúzod level 20-ra, majd beváltod egy level 1-es, de 20%-os gemre. Ha már red mapokon jársz, elég gyorsan fel lehet húzni újra valami normális szintre.

    Talán minden kérdésedre tudtam válaszolni, ha nem is legrészletesebben. Ha van még kérdés, akkor azokra is nagyon szívesen válaszol valaki :P (beleértve engem is :) )

    persil: Most nézem, hogy a 3-as pontot részben neked szántam :)

    https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

Új hozzászólás Aktív témák