Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz hipó #57660 üzenetére

    Ájjj "gyerekek", miért nem természetes(ebb) forrásból szeditek be a C vitamint? :) Persze, tudom, jönnek most majd a közhelyek, hogy "de a mostani zöldségek-gyümölcsök nem tartalmaznak annyi vitamint, ahhoz képest meg drága". Ez oké.

    De azért lehet találni olyan zöldséget, gyümölcsöt, ami megfizethető és nagy a C vitamin tartalma. Pl. paprika, csipkebogyó, homoktövis, kiwi. Ami nehezebb inkább, hogy igazán friss, épp megfelelő érettségi szinten lévő zöldséget-gyümölcsöt találjon az ember a boltban-piacon, mert a gond az, hogy főleg a zöldségek nagyon hamar elvesztik a (C és egyéb) vitamintartalmuk nagy részét szobahőmérsékleten.

    Én ezért még a panel erkélyen is nevelek minipaprika és koktélparadicsom palántákat, hogy legalább lássák és érezzék a gyerekek, hogy milyen is az igazán friss, élő növényről leszedett paradicsom megkóstolása :)

    A paprikát nem adhatom sajnos nekik, mert az méregerős, azt nem a vitamintartalma, hanem az ereje miatt nevelem :) Bődületes termés várható belőle, még sosem volt ennyi erős paprikám.

Új hozzászólás Aktív témák