Új hozzászólás Aktív témák

  • HoldChore

    tag

    válasz Dr. Gonzο #72977 üzenetére

    Na neked még válaszolok :)
    Szerinted, gondolom én, a KRESZ be nem tartása miatt gázolták el a gyalogost.
    Szerintem meg nem. Azért ütötte el a gyalogost mert fizikálisan egy térbe kerültek.
    Ha az egész szituációt egy mezőre teszed, és ott üti el a gyalogost, akkor ki a hibás? Talán senki, mert az balesetnek minősül, ahol egyik fél sem hibás, hiszen a gyalog is figyelhetne az autókra és az autós is felkészülhetne arra, hogy egy beláthatatlan térből elé érkezik valaki. (Pl ezért nem húzunk el egy parkoló teherautó mellett úgy, hogy ne tartanánk a szemünket azon a téren, ahonnan elénk léphet valaki, akár szabálytalanul és meg tudjunk állni, vagy legalábbis csak fellökjük.)
    Ezt visszavezetve az útra, nem azért kell megállni, mert ezt írja elő a KRESZ, hanem azért mert egy ilyen szituációban veszély várható! Ha nem lenne KRESZ, akkor sem ütjük el a figyelmetlen gyalogost.
    Tehát nem a KRESZ be nem tartása miatt ütötte el, hanem azért mert figyelmetlen volt.
    A gyalogosra is vonatkozik a KRESZ annyiban, hogy nem lépünk ki takarásból körültekintés nélkül. Na de a gyalogosoknak nincs KRESZ oktatás. A gyerek nem ismeri a KRESZT. De őket nem is a KRESZ tudásának hiánya miatt ütik el egy ilyen szituációban, hanem azért, mert nem volt bennük veszélyérzés a forgalommal szemben és mentek mint a homályökör.
    Na és most jön a KRESZ, hogy meg lehessen állapítani, hogy ki volt a hunyó.

    "Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/

Új hozzászólás Aktív témák