Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz Ance #75037 üzenetére

    "Hogy érdemben is hozzászóljak: én használt autót ismerőstől vennék."

    Én neppertől vettem (igaz ismerőstől, talán ez a legjobb opció), de az egyik saját használatú autóját. Úgy voltam vele, ha egy kereskedő megtart és használ egy autót 5 évig és nem szabadul meg tőle azonnal, akkor az talán annyira rossz nem lehet :) Mondjuk csak második autónak használták, amikor 5-nél több ülés kellett. Aztán kirepültek a gyerekek, már nem kellett az 5-nél több ülés, ezért adták csak el, na meg egy kicsit "erőszakoskodtam is". Ez a legjobb helyzet, amikor nem a nepper erőszakoskodik, hogy ugyan vedd már meg, hanem a vevő, hogy ugyan legyen szíves adja már el :D

    Sajnos ez a legnehezebb, hogy ismerőstől jó autót venni. Mert ami tényleg jó, az már el sem jut kereskedésig, sőt, hirdetőoldalakig sem, mert rögtön lesz gazdája. Mire az ember értesül róla, hogy van eladó autója, már csak múltidő.

    De sajnos ez sem igaz mindig, hogy ismerőstől csak jót lehet venni... én az első autómmal (pontosabban a másodikkal, az első egy Trabi volt tanulókocsinak :D), azzal megszívtam, NAGYON közeli ismerőstől vettem, de az az autó konkrétan széthullott alattam. A vásárlás pillanatában csilivi jónak tűnt, aztán kiderültek dolgok... mondjuk nem a csaj tehetett róla, nem értett hozzá. Volt rohadás rajta, megcsináltatta, de mint utólag kiderült, ultragyors, ultragagyi kozmetika lett csak rajta elvégezve, nem rakták rendesen rendbe. Mi utána pár évre rá nagyon alaposan megcsináltattuk, komplett javítóívek lettek behegesztve, szépen ki lett lakatolva minden kényes helyen. De akkor meg a motor halt meg, szóval csak szívtam azzal a kocsival, meg többször meg is állt menet közben.

    Utána szintén ismerőstől (magánszemély, nem nepper) vettem kocsit, az olyan volt, hogy voltak bajai, de sohasem állt meg, mindig indult, csak épp kezdett már olyan állapotba kerülni, hogy sokat rá kellett volna költeni (kvázi a kocsi árát), akkor jött a mostani.

Új hozzászólás Aktív témák