Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz access_denied #13349 üzenetére

    Az 50Hz-es panel nem alkalmas pörgős jelenetek kompromisszum nélküli megtekintésére. Nem parasztvakításként találták ki a képjavító eljárásokat ezen a téren (PMR, CMR...), de leginkább a magasabb frissítéssel rendelkező paneleket.
    Tényleg nem azért mondom, de már 2011-ben is 100 Hz-es panellal szerelt TV-t vettem, 600-as PMR-el (PFL7496)... ennek oka volt. Ha valaki sportot, vagy akciós filmeket néz, akkor lebeszélem az 50Hz-es panelokról... bár sokat fejlődtek a mű' hertz-ek, de arra érzékenyeknél mégis zavaró lehet, ha a panel gyengébb.

    Az MKV-val való összehasonlítás pedig vicces. A TV a legtöbb esetben i-s (interlaced, azaz váltottsoros jelet kap) SD-n pl. 576i a jellemző. Az MKV egy konténer... Nem videó formátum. Több tucat videó és audió formátumot lehet belepakolni... akár egy DVD ISO fájlt is.... tehát te DVD-t nézel, csak azt hiszed, hogy MKV. A Te MKV fájlodban nagy eséllyel egy mpeg4-es kódolású... de szerintem mindenképpen P-s azaz progresszív anyag volt. Már egy 30p-s felvételt tartalmazó MKV persze, hogy jobb, mint egy TV adás. :W

    Ami a lényeg: a kapcsabi által kérdezett 7150-ben úgy tudom, hogy 100Hz-es panel van 800-as PMR-el. :U :F

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák