Új hozzászólás Aktív témák

  • Huroq

    senior tag

    Kipróbáltam a HUE izzókat két féle opcióban.

    Az első az volt amikor a PC -t szinkronizálod a HUE Bridge -el a PC -re feltelepített Sync appon keresztűl. Ekkor a TV a saját Ambilight -ját vezérli és a PC pedig a többit. Ennél a verziónál sokkal intenzívebbre tudod beállítani a villódzást és az effektek intenzitását, sok embernek akár még zavaró is lehet. Ennél a verziónál a a mobilra letöltött HUE appban hozol létre "entertainment area" -kat. Ilyenkor megjelenik egy TV, illetve a hozzárendelt világító eszközök és azokat oda huzod a TV hez mérten ahol valójában el vannak helyezve a szobában. Innen fogja tudni a a Bridge, hogy melyik lámpa milyen színben kell, hogy világítson. Ezzel egy sokkal hatásvadászabb élményt kapsz, de nem biztos, hogy hosszútávon értékelhető, bár nekem ezzel sincs bajom.

    A másik opció, amikor minden fényt a TV vezérel a HUE Bridgen keresztűl. Ez egy sokkal konzisztensebb és szemnek kellemesebb élményt biztosít (kevésbé intenzív, kevésbé villódzó). Ehhez nem kell sem PC sem pedíg mobil aplikáció. Minden a TV-n keresztűl múködik. Itt egy egyszerűbb képen kell beállítani, hogy a fények a TV -hez képest hol helyeszkednek el (mindkét opciórol csatolok képet).

    Az én szettem egy GU10 -es starter volt. A spotokat úgy állítottam be, hogy a TV -től ballra, felfel és jobbra a falat világítsa meg. Ezzel egy elég homogén világítást kaptam, nem voltak kiugró fényeffektek. Úgy gondolom még 1-2 asztali lámpa vagy álló lámpába kellene izzó, de így is rengeteget dob az alap ambilighthoz képest. Beállítás kérdése amúgy, hogy discot szeretnél vagy egy kibővített ambilightot.

    Android appban:

    Tv-n:

    Ha van valami specifikus kérdés arra is szívesen válaszolok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák