Új hozzászólás Aktív témák

  • Namelesske

    addikt

    válasz mike1334 #5854 üzenetére

    Tegnap vettem egy Dyras TwinShave RCSH-912 borotvát 2990 forintért. Csak a hecc kedvéért, hogy kipróbáljam milyen. Meg persze szeretném megcáfolni azokat akik ár alapján ítélkeznek.

    Csomagolás

    Nulla. Gagyi. Elveszi az ember kedvét.

    Összeszerelési minőség

    Fogom a kezemben, nézegetem forgatom eszembe jut mennyi volt, és azt kell mondanom: Baszki, ez megért ennyit. Kicsi, könnyű, formás. Nyomába se érhet a leggagyibb "márkás" borotvának sem... de ennyiért nem is volt célom. Úgy gondolom hogy kopásállósága nem valami nagy lehet. A szita így elsőre sokkal strapabíróbbnak tűnik mint egy Braun esetében, csak sajnos olyan kis ívben hajlítottak, hogy nagyon hamar kikopik majd a közepük. A kések felfüggesztése a leggagyibb szerintem. A védőkupak rögzítése nagyon gyenge. Az lenne a cél hogy táskában fennmaradjon és védje. De egy rossz érintéstől is leesik. Talán ez az egyetlen dolog amibe elsőre igazán beleköthet az ember. Ez elégséges az árat figyelembe véve.

    Ergonómia

    Hmmm nem érződik túl masszív szerkezetnek, de nagyon jó a fogása. A festés elég selymes, bár kopásállóságra elég vérszegénynek tűnik. Kicsit csúszós lenne, de szerencsére van rajta gumi borítás is így nem csúszik. Leejteni semmiképpen nem szabad, mert a kupak biztos nem fogja megvédeni A fejen van két határoló szél, ami nem engedi hogy csontos felületen túlzottan rányomjuk a borotvát. Jó is, meg nem is. Szerintem kicsit kényelmetlen hogy ott vannak, optikailag gagyivá teszik a borotvát, pedig a vágófelület pont akkora mint egy S1 Braun esetében. Az valahogy kétszer ekkorának tűnik az okos tervezés miatt. Szerintem elég jó. Láttam már sokkal rosszabbat.

    Töltés/Akku

    Belső elektronikával töltődik, így utazásokhoz nem is rossz. A 16-20 órás töltés nekem nagyon gagyinak hat.. főleg hogy hozzá vagyok szokva a Braun 1 órás gyors töltőhöz. Az akku élettartamát csak saccolni tudom. 30-40 percre tippelném ha a számításaim helyesek. Töltés közben nem használható!

    Elégséges. Mert legalább működik... még...

    Vágási minőség

    Simán hozza az 1-es Braunt vagy egy olcsó Philishave-et! A nyaki részen is elboldogul úgy ahogy, viszont érdekes hogy az állon már nem annyira jól mint a Cruzer 5 face... Félek hogy nagy irritációt hagyna maga után ha erőltetném. A fej sokkal jobban melegszik mint a Braun esetében. Gondolom erősebben nyomja a rugó a késeket a szitához, ami a kopásnak sem tesz valami jót. H1-es olajjal csökkenthető a súrlódás szerencsére. De még így is melegszik ami irritációhoz vezethet. A kések nagyjából 120-126 Hz-en rezegnek. B hangot eredményez. Már ha érdekel valakit. Közepesre értékelném. Borostával megküzd azért. Ezt tényleg minden nap, de maximum minden másnap használni KELL. Mert a trimmer...

    Trimmer

    Az tényleg csak jelképes funkció. Közelébe se ér a Braunféle pajeszvágónak. Becsukódik ha rossz irányba húzod, nagyon lefogja a borotvát, nem tudod egy lépcsőben használni stb. Megint megszólal bennem a fillérjános baszki legalább van!

    Irritáció

    Na ebben már érződik hogy 3000 forint volt. 4 hónap elektromos borotvázás után ez képes volt égő érzést hagyni maga után. Szerencsére nem pirosodott ki... még. Szerintem megszokható, gagyiPhilishave szinten van.

    Konklúzió

    Vedd meg, szokd meg, használd, elromlott? Dobd el, vegyél másikat.

    [ Szerkesztve ]

    Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

Új hozzászólás Aktív témák