Új hozzászólás Aktív témák

  • Szigma70

    addikt

    Egy kis tapasztalat, hogy más ne járjon így.

    Adott egy DS4, amivel semmi gond nem volt, rendesen működik minden játék alatt. Gyerek játszik sok fajta játékkal, én is használom mikor odajutok.
    Nemrég beszereztem egy Driveclubbot, mert hiányzott már egy kis verseny.
    Napok óta nyüstöltem, elájulva nem vagyok tőle, de nincs jobb ps re. Lépegettem is a szinteket, neha nyertem is a 'sztori' módban, gyűltek a csillagok.
    De egy valami nagyon zavart. Rajtnál mindíg mindenki állva hagyott, kigyorsításoknál esélyem sem volt. Eleinte betudtam annak, hogy még csirke vagyok a gép szerint, majd nagyobb level szinteken jobb lesz. Nem lett.
    Időversenyeken, mikor ghost kocsi ellen megyünk, akkor is láttam, hogy a kigyorsítós szakaszokon mintha a többieknek 100 lóerővel több lenne. Nem tudtam hova tenni. Aztán egy itteni kedves kollégával játszottunk online, persze mindíg állva maradtam, de már betudtam a bénaságomnak. Egyik futamban láttam, hogy direkt mögöttem maradt körökön keresztül, gondoltam nézi az íveimet, mit hol rontok el, szóval segíteni szeretne. Hát segített is. Rákérdezett a lényegre.
    -Figyelj már, teli gázzal mész? Jó a kontrollered?
    Nahh ez a lényeg, és emiatt a hosszú felvezető, ami miatt külön bocsánat attól, akinek ez evidens, vagy untattam. :R
    Egyből otthagytam a játékot, ps off, pc on. Pc-re rádugtam a kontrollert és a játékvezérlő beállításoknál elkezdtem ellenőrizi a gamepadot.
    Itt lehet látni a két analógnak a csúszkát és a L2, R2 csúszkát is. Nos, az R2 működött ugyan, de csak 2/3 állásig vezérelt, azaz nem volt full gáz. Alatta addig tökéletesen ment, de a végállás közelében nem érzékelt semmit.
    Mivel az összes játékban működött a kontroller, de még a Driveclubban is, így ez a hiba lehet valakinek sosem tűnne fel, ezért osztom meg ezt az esetet.
    A problémát kb. 1 óra alatt orvosoltam, de ebbe benne volt a neten utánanézés és alkatrészkeresés is, amire a végén csak tartalék gyanánt volt szükség, de azért beszereztem ma mindenből ami kellhet ilyenkor.
    Szóval javítás után ujra rendesen működik a gamepad. Így teljesen más élmény a játék is, megjött a sebesség, és a sebességérzet is.
    Mindenkinek ajánlom, hogy néha érdemes pc-n leellenőrizni a kontroller helyes működését, így elkerülhetőek az ilyen bosszantó esetek.
    Neten jópár videó van javításról, pucolásról,praktikákról, lehet mazsolázni.
    Ha valakinek beszerzési forrás kell, ahonnan én vasárnap is promt kaptam mindent ami kelhet, és az ár is baráti, akkor annak PÜ-ben segítek, ide nem akarok linkelni, mert nem tudom lehetne e.
    Ennyi, bocs a méretért :R

    Mikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy

Új hozzászólás Aktív témák