Új hozzászólás Aktív témák

  • marilllyo

    veterán

    Ide is bemásolom. Írtam pár szösszenetet a Horizon Zero Dawn-ról.

    Nagyon szkeptikusan álltam neki. Engem a tesztek egyáltalán nem győztek meg. Én nekem az nem elég, ha azt olvasom, hogy "azért jó mert szép". De azért a sok 9 pont amit kapott eldöntette velem, hogy megveszem, hisz most sok érdekes cím számomra nem jön.

    Az, hogy szép az nem kérdés... Nevetséges amikor az Ubisoft azzal példálozik, hogy azért nem néz úgy ki a Division mint az E3-mas videókon mert a konzolok gyengék. (Jó igen tudom az multiplatform...). De akkor is. Ez valami bődületes. Nagyon sok dolog van ami apróságnak tűnik de mégis megakad rajta a szem, hogy jééé még erre is figyeltek. Ilyen például ahogy megy a csaj. Nem szögegyenesen egymás mellé tett lábakkal, hanem néha csámpázik kicsit. Végül is nem aszfalton hanem a murván futsz. Nagyon klassz, hogy a belterek is ki vannak dolgozva. A tesztben említett robotgyárak konkrétan áll-leejtő minőségűek. Mintha a függetlenség napja egyik űrhajójában mászkerálnál. Lehengerlően hangulatos.

    A játékélmény pedig hozza amit kell. Lootolsz-craftolsz a végtelenségig. Viszont sosem érzed majd azt mint pl. a Shadow Of Mordorban, hogy ultimate badass terminátor vagy.

    Tény és való...- és ebből szerintem a készítők sem csináltak nagy titkot- a játék lop. Gátlástalanul. Nagyon sok minden van benne amit itt-ott már láthattunk más játékokban. Főleg tényleg a nyomkövetős-beszélgetős-nyomozós részek. Az szinte ctrl+c ctrl+v volt a Witcherből. De nem tudok rájuk haragudni mert igen....a bevált dolgokat szépen összeollózták, hogy itt meglegyen.

    Pár szembeötlő hibát azért felvázolnék.
    A legesleggázabb az az élővilág. A robotok zseniálisak. A mozgásuk, ahogy csordákban nyomulnak. A reakcióik. Hibátlan. Ámmde...nem sok.... 5-6 féle élő állat ami kóborol. Vaddisznó, róka, nyúl, liba, patkány meg valami mosómedve szerűség. Ezek ilyen nagyon céltalanul lettek leszórva a pályákon. Van belőlük bőven...de azért vicces amikor egy disznó, egy róka egy nyúl és egy liba gondtalanul sétál 5nm-en belül.

    Aztán ez a ruha+haj vizesedése. Na ilyen pl. nincs. Csontszáraz vagy az úszás után is.

    Többször estem be két tereptárgy vagy textúra közé úgy, hogy csak a load game segített.

    Egy kicsit szokni kell ezt a nomád-high tech mashup-ot. Az elején sokszor megakadt a szemem amikor a sziklák közt nyilaztam és felbukkant egy lila hologram.

    Én valahogy úgy foglalnám össze ezt játékot mint a korábbi ow játékok jól működő elemeit gondosan összeválogatott egyveleg. Ezáltal viszont felülmúlja a többséget. Maga az innovációt a témája és a világa hozza.

    A játékban szinte csak olyan hiányosságok vagy hibák vannak amiket már korábbi nagyra értékelt AAA címekben megbocsájtottunk. Hol van ehhez képest a "egy év után is ugyanúgy" bugos Fallout 4. Ehhez képest az FC sorozat vagy pl. a Divi és társai üresek és monotonak.

    Én csak azt tudom mondani, hogy nehéz belekötni ebbe a címbe... de nem is kell. Ilyen játékok kellenek. Minden pillanatában érződik, hogy foglalkoztak vele.
    Ilyen játékok miatt játszunk...

    PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

Új hozzászólás Aktív témák