Új hozzászólás Aktív témák

  • Zanik

    addikt

    válasz #45378816 #110821 üzenetére

    Ácsi, azért közel sem olyan vészes a dolog, mint amit itt te kisarkítottál. A fent leírt problémák többsége (izzadás, súly, szorítóerő) a hardverből jön. A fejfájás/hányinger meg ahogy leírtam elsősorban egyéntől, és ami még fontosabb, játéktól is függ. A gyors, hirtelen mozgás pl. kerülendő.

    Szóval a probléma kiküszöbölésének érdekében igen sokat tehetnek a játékfejlesztők. Szerintem a VR játékok egy teljesen más játékfejlesztési szemléletet követelnek meg, mint a nem VR-os játékok. A technológia limitáció és hátrányait figyelembe kell venni, nem elég simán VR adaptálni egy nem VR játékot, feltételezve, hogy nem lesz vele gond. Mert szinte biztos, hogy lesz.
    Nem hiába látsz nagyon sok séta-szimulátort VR-ban, ahol a helyváltoztatás lassú (egyesek szerint körülményes), és sokszor teleportációra épít. Ez pont a technológia limitációkból adódik. Meg kell tanulnia a fejlesztőknek hogy mi az ami működőképes VR-ban, és mi az ami nem. Szerintem idővel egyre jobb VR játékok fognak majd jönni. Szerintem...

    De aztán az is lehet, hogy megbukik az egész, és egy vakvágány lesz. ;]

    Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

Új hozzászólás Aktív témák