Új hozzászólás Aktív témák

  • zzola

    félisten

    válasz mstills #11651 üzenetére

    Pár hete csináltam egy US profilt, érdekes módon szinte minden információt megtaláltam a kereső segítségével...de hát nem vagyunk egyformák.
    Csak megjegyezném, hogy a PS3 topicban ezek mind le vannak írva... :W

    "A PlayStarion Store (PS Store) a gép online boltja, a PlayStation felhasználók számára. A Store-ból lehetőség van demók, videók, zenék, játékok és DLC-k letöltésére, melyek tartalomtól függően lehetnek ingyenes vagy fizetős változatok is. 2012-től a magyar accounttal rendelkező felhasználók is használhatják a Store-t. A Store-on fizetni bankkártyával vagy előre vásárolt fix összegű PSN feltöltő kártyával (melyet a Store-on keresztül is lehet már vásárolni PayPal-al) lehet. Fontos, hogy a PSN feltöltő kártya csak a saját régiójában lévő accountra használható fel (és PayPal-lal is csak a saját régiónkban vásárolhatunk). Tehát egy itthon vásárolt magyar PSN kártyával nem tudjuk felölteni az UK accountunkat (és az itthoni bankszámlához kötött PayPal accountunkkal sem vásárolhatunk online UK feltöltőkártyát.)
    Rendszeresen felmerülő kérdés, hogy melyik Store-ra regisztráljunk? Miután 2012-ben elindult a honosított változat, így a logikus válasz a magyar Store regisztráció lenne, azonban a magyar Store egyértelmű hátránya, hogy az online vásárolt tartalmak ára rendszerint jóval drágább a többi ország kínálatához képest, nem ritkán 1-1 játék esetében akár több ezer forinttal is, ráadásul nem ritkák a kompatibilitási gondok (tehát a dobozosan megvásárolt játékhoz a Store-on keresztül vett tartalmak nem használhatóak). Előnye egyértelműen az egyszerűbb vásárlás (használhatunk magyar bankkártyát illetve az itthoni boltokban vásárolhatunk PSN feltöltő kártyát) és talán egyszer majd a magyar nyelvű kezelőfelület. Ezzel szemben a különböző külföldi regisztrációk (UK, USA) esetében olcsóbban juthatunk hozzá a különböző termékekhez, azonban a regisztrációs folyamat során kisebb trükkökhöz kell folyamodnunk, és a vásárlás menete is bonyolultabb. Bankkártya esetében csak az adott országhoz tartozó kártyát fogadja el a rendszer, a PSN feltöltő kártya beszerzését pedig vagy külföldi forrásból kell intéznünk, vagy keresnünk kell egyéb lehetőségeket.
    Fontos megjegyezni, hogy a PSN regisztráció jelenleg nem migrálható, a PSN ID nem változatható. Tehát amennyiben a magyar Store-ra regisztráltunk, nincs lehetőség későbbi váltásra. Tehát az összes erre az accountra gyűjtött trófea, megvásárolt és beregisztrált tartalom ide kötött. Régióváltásra egy módon van lehetőség, amennyiben új accountot készítünk ebben az esetben azonban a korábban említett tartalmak (PSN ID is) azon az accounton maradnak. Ettől függetlenül nem ritka, hogy egy-egy felhasználó – a különböző Store-ok különböző előnyeit kiélvezve – több régiós accounttal rendelkezik.
    "

    A többit had ne kelljen már kimásolnom...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák