Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    Most fejeztem be a Gravity Rush 2 -t
    Nem egy Uncharted 4, de azért kíváló játék ez is.

    Érezhető, hoigy a 2. rész már nem kézikonzolra készült és habár az első rész sem volt igazán rövid, de a folytatás még hosszabb és még nagyobb a bejárható terület.

    Történet ezúttal 3 fejezetre van bontva, az első kettőben Kat múltja szempontjából sok előrelépés nincs, de az utolsó fejezetben mindenre válasz lesz adva (vagy legalábbis legtöbb mindenre) amit feldobott az első játék.
    Történet vezetés szempontjából nem volt rossz, de nem igazán éreztem tökéletesnek, volt ahol lassú volt, de volt ahol meg viszont túl gyorsan lett lezavarva szerintem fontos dolog.
    Az utolsó fejezet eleje picit lassú és unalmas volt, de ha lusta játéktervezés miatt is alakult így, még akkor is szerintem jól összejött a dolog, hisz így a játékos joban beletudja élni magát Kat bőrébe (hisz ő is ugyanúgy unja a helyzetet már).
    Challenge szempontjából lényegesen könnyebbek lettek, mint amik az 1. részben (és fpleg annak DLC-jében) voltak, de azért itt is sikerült becsusszannia 1-2-nek ami egyszerűen azért lett nehéz, mert hulladék módon lett tervezve.
    Pl ez a challenge: [link] Nem csak, hogy tökéletesen kell ismerni a pályát, de rengeteg múlik szerencsén is, hogy hogyan generálja le az embereket betöltésnél a játék. Mint láthatjátok, nekem is sikerült egybe úgy belefutnom, hogy esélyem sem volt.

    Optimalizálás szempontjából picit érdekes, hisz nincs Uncharted 4 grafikája, viszont alkalmanként láthatóan leesett a játék 30 FPS alá (bár nem sűrűn) és volt egy pont a játékban ahol túl sok ember volt egyszerre a képernyőn (100+ embert kellett összegyűjteni) és ekkor képes volt 20 fps körülre is leesni PS4 Pro FullHD-ban.

    Összességében a hibái ellenére is egy kellemes kaland volt. A történet le lett zárva, bár még maradtak kérdések, szóval még van lehetőség 3. részt is csinálni. Viszont ha nem kap folytatást, akkor nem akkora érvágás, mintha 2.rész nem jött volna. Bár ha kap is folytatást akkor is úgy tűnik új főszereplő lesz (legalábbis az író lezártnak tekinti Kat szemével a történetet).

    Ha valaki most akar a legelejétől belevágni Kat történetébe (és hozzám hasonlóan) szereti ha szépen sorba halad a történet is nem utólag akar visszanézni dolgot, hogy hogy történt, annak így javaslom a haladást a játékokkal és a sorozattal (a sorozat köti össze az első 2 játékot, ami nélkül csak említésszerűen tudjuk meg hogyan került Kat, Raven és Syd Jirga Para Lhao-ba, de ez előtt javasolt a DLC, mivel az zárja le az első rész egyik fontos történetét)

    Gravity Rush Remastered-> Gravity Rush™ 2 – The Ark of Time: Raven’s Choice DLC* -> Gravity Rush Overture (1. rész, 2. rész) -> Gravity Rush 2

    *Gravity Rush 2 indulásánál lehet választani, hogy a DLC-t töltse-e vagy főtörténetet, javaslom először a DLC végigjátszását.

    Röviden, ajánlott játék, nem egy Uncharted sorozat, de akinek van PS4 annak javasolt legalább egy esélyt adni ennek is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák