Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyi007

    veterán

    válasz sutyesz96 #134613 üzenetére

    Mivel neked is Samsungod van mint nekem talán nem lehet nagy különbség a beállításoknál. Azt a HDR+ gombot kapcsold ki de azonnal! Inkább ez kell neked...

    Belépsz a Beállításokba (Nem tudom hogy az 55"-os modell milyen távirányítót kapott Smartot vagy a korábbi "klasszikus" Samsung irányítót - az én UE50MU6122-esem klasszikust) a Settings gomb lenyomásával. Itt lemész az Általános menüpontba és kiválasztod a Külsőeszköz-kezelő-t. Itt tudsz rányomni a Játék mód-ra és alatta lesz az hogy HDMI UHD Color, itt belépsz ebbe a menüpontba és be tudod kapcsolni a három Hdmi csatlakozón a HDR funkciókat, értelemszerűen akkor aktívak ha a zöld kört látod.

    És ha már beállítások ezeknek is talán hasznát tudod venni...

    Játék módot érdemes bekapcsolnod,főleg ha online multizni is akarsz.

    Elsősorban ezeket csináld meg:

    - kontrasztot állítsd 90% körülire
    - fényerőt 10% körülire (nálam egy -5 és +5 közötti skála van így én az 1 vagy 2-esre állítottam be)

    Majd ezzel a videóval állítsd úgy a fényerőt, hogy a 17-es oszloptól a 25-ösig láss különbséget (villogást), de 0-16-ig ne villogjon.

    Műszeres kalibráció nélkül színállítást ha nem vagy jártas a témában nem állítgasd, a színhőmérsékletet szerintem hagyd normálon (semleges), de ez inkább ízlés kérdése, próbálgasd, hogy neked melyik tetszik.

    Képélesség: valahol középálláson, 40-50% körül.

    Van egy másik beállítási lehetőség is, ezt a Gamer365 Audio/Video topicban ajánlották szintén (a korábbit is onnan vettem csak picit átfogalmaztam nyelvtanilag) ezt szó szerint bemásolom.

    "Megpróbálhatod még azt is,hogy az élességet leveszed kicsire (akár 0-ra így a recéket,amik vannak,akkor eltűnteted)s ha nem multizol fps-el éppen,akkor a game mode-ot kinyomod és mondjuk nyomsz egy minimális interpolátort hozzá. Sokkal jobb lesz a kép.
    Sajnos a game mode ront a grafikán,de multinál elengedhetetlen. Bár elvileg 4k jelnél game mode nélkül is jó az input lag.

    Samsung tv-d van ugye így a fényerő 10% (Itt szintén figyelni kell a -5 +5-ös skálára) nem lesz jó. Háttér világítás 8-10 között (10 felett ne),a fényerő 45 körül,kontraszt 85 körül.
    Boxon/ps-en full rgb (ha sötét lesz,ne ijedj meg,majd a játékon belül felhúzod a fényerőt) és így kapod majd a legjobb színeket és grafikát a játékokhoz
    ."

    [ Szerkesztve ]

    Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

Új hozzászólás Aktív témák