Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    Tegnap játszottam a Deus Ex-el pro-n és kellemesen csalódtam. Tényleg vannak érezhető FPS droppok, néha teljesen érthetetlen helyszíneken (olyan mintha a falak mögötti objektumokat is renderelné, egyszerűen nem értem), de szerencsére egy egész tűrhető intervallumban hullámzik a képkocka szám. Valahol 26-30 között.
    Van benne egy Story mód, egy DLC ha jól láttam, és egy Breach mód, ami egy VR világba játszódik. Itt Data Bankokat kell meghackkelni és azokból adatot letölteni, amit vissza kell vinni a valós világba. Lényegében egy lopakodós, speedrunolós logikai játék, az alap deus ex elemeit újra felhasználva. A DLC-be nem kezdtem bele, mert a story ismerete is kell hozzá, különben spoilerbe futhatunk.

    No, de térjünk a lényegre: az alapjátékra.
    Egy egész délutánt töltöttem a játékban nekem annyira bejött. Nem openworld, de ad egy bizonyos mértékű szabadságot a játékosok kezébe. Van main story és e mellett egy pár side mission, secret mission. A fő szálat nem éri meg gyorsan lepörgetni, nagyon hamar bedúrvulhat a helyzet és a játék nehézsége nem is lineárisan változik, hanem hullámzik a könnyű és nehéz missziók között. A mellék küldetések vetekednek a fő történet minőségével, szóval nem egy összedobott, nah tegyük bele ezt is elemről van szó. Igen hasznos cuccokat lehet szerezni egy-egy ilyen teljesítése után. Bőven megéri az időt és energiát.
    A Deus ex elég jól kidolgozott fejlődési rendszerrel rendelkezik. Nekem nagyon bejön, hogy a különböző augmenteket lehet fejleszteni a karakteren. Pl ha a szemét fejlesztjük akkor átláthatunk a falon, de később a felvehető tárgyakat is kiszúrhatjuk vele könnyen. Van egy nagyon érdekes (eddig egy játékban sem láttam hasonlót) upgrade, ami az npc-k szívritmusát és mimikáját, gesztusait elemzi és az alapján ad tippeket a verbális kommunikációban. Először azt hittem ez egy cheat annak, aki nem szeret úgy döntéseket hozni, hogy nem tudja milyen következményei lehetnek, de nem... Nem erről van szó! Csak az npc aktuális stressz helyzetéről ad jelentést és hogy bizonyos válaszainak, milyen kimenetelüek lehetnek. Ez azért is jó, mert a karakterünk augmentált és sokan emiatt piszok mód gyűlölnek vagy félnek tőlünk. Nem ritka hogy egy rosszkor megválasztott macsóskodás fegyvert hoz az arcunkba.
    Persze akár el is lehet kerülni teljesen nem fontos npc-ket, hiszen a játék több útvonalat kínál fel egy pontba, amit nem dörgöl az orrunk alá. Nekünk kell azokat megtalálni. Van olyan amit csak bizonyos augment fejlesztések után tudunk igénybe venni, de vannak olyan is, amik csak jól el vannak rejtve. Elég sok ilyen dolog van. Én már találtam rejtett széfeket, banda rejtekhelyeket stb. Ahhoz képest hogy csak egy várost járhatunk be, elég sok mindent tuszkoltak bele.

    Mint látható nekem nagyon bejön a játék. Ha lenne még valaki, aki szereti a lopakodós rpg elemekkel fűszerezett játékokat az nyugodtan tegyen vele egy próbát, mert nem vészes a játék teljesítménye. A Just Cause 3 ettől milliószor szarabbul fut pro gépen.

    [ Szerkesztve ]

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák