Új hozzászólás Aktív témák

  • tuki2200

    senior tag

    válasz marilllyo #142591 üzenetére

    A realisztikus abrazolas eleg 'üres' lenne :D várni jézust egy koporsoba és semmi bunosre nem gondolni.. azt hiszem regen volt valami ilyen jatek valami Never ending story vagymi, elinditottad es csak vartal, ha pedig kileptel kiirta az idot meg, h masok meddig birtak :DDD

    "A népszerű elgondolás szerint a pokol a bűnös ‘halhatatlan lelkek’ számára fenntartott büntetés helye, ahová rögtön a haláluk után kerülnek, vagy a gyötrelem helye azok számára, akik az ítéletkor el lettek utasítva. Azonban a Biblia azt tanítja, hogy a pokol a sírgödör, ahová kerül minden ember halálakor.

    Az eredeti héber kifejezésnek, ‘se’ól’ amely pokolnak van fordítva, jelentése a sír vagy ‘fedett hely’. Szimbolikusan a holtak hazája, ahonnan nincs visszatérés (Jób 10:21). Több példa van arra, amikor az eredeti szöveg se’ól szava gödörnek van fordítva. A Biblia modern verziója ritkán használja a pokol szót, úgy fordítja sokkal pontosabb formában, hogy gödör. Néhány példa arra, amikor a se’ól szó gödörnek van fordítva, megcáfolva a népszerű elképzelést a poklot illetően, miszerint az a bűnösök számára fenntartott örök tűz vagy büntetés helye:

    - "a bűnösök...tűnjenek el a holtak hazájában" (se’ól)!" (Zsolt.31:17)) - nem fognak a nagy fájdalomtól üvölteni.

    - "Isten engem kivált a holtak hazájából" (se’ól) (Zsolt.49:15)) - Dávid léleke vagy teste fel lesz támasztva a gödörből vagy pokolból. "..mert nem hagyod lelkemet a halottak birodalmában"(ApCsel 2:27).

    Isten egyik alapelve, hogy a bűn büntetése a halál (Róm.6:23; 8:13; Jak.1:15). A bűn teljes megsemmisülést eredményez, nem pedig egy örökké tartó gyötrelmet (Mt.21:41; 22:7; Mk.12:9; Jak.4:12), ez oly bizonyos, mintahogy az emberek el voltak pusztítva Vízözön által (Lk.17:27,29), vagy ahogyan az izráeliták elvesztek a pusztában (1Kor.10:10). Mindezeken az alkalmakkor a bűnösök elpusztultak, nem pedig örökké tartó kínokban szenvednek. Lehetetlen tehát, hogy a bűnösök büntetése egy örökké tartó öntudatos gyötrelem és szenvedés."

Új hozzászólás Aktív témák