Új hozzászólás Aktív témák

  • marilllyo

    veterán

    Hellblade - Senua's Sacrifice

    Ma értem a végére mindennek... ígértem egy hosszabb "rákereshető" kis szösszenetet róla.

    Látvány: Grafikailag az Unreal motor hozza amit kell. Szép. Annyi talán, hogy most jövök egy Uncharted 4 platiból és ott annyi apróságra figyeltek, hogy itt feltűnt a hiányosságuk. Pl. Senua lábnyomai, árnyéka...
    Pro-n játszottam. Meg sem reccent.
    Nagyon tetszett a készítők "elborultsága". Ezért tetszett anno a DMC is. Mennyire kreatívan tudnak sokkolóak lenni.

    Játékmenet: Teljesen statikus. Nem tudsz elbóklászni mert a kijelölt utakon kívül semerre nem enged. Csak ott tudsz felmászni, leugrani, átlépni ahol kell hiába van másfél méterre mellette egy pont ugyanolyan akadály. A játék úgy megy kicsit mint az Uncharted széria. Flashelsz, fejtőrő, harc... és elölről... menetrendszerűen.
    A harcrendszer le van egyszerűsítve. Dodge, defend, hard- , light attack. 5 perc alatt rá lehet érezni és onnantól fogva igazából nem kihívás a játék még nehezebb szinten sem. Ráadásul 5 féle enemy van + a bossok. Egy típust leszámítva a többi csak "block, heavy att, heavy attack" és kész.
    A fejtörőket én ötletesnek találtam. Nem kell hozzájuk doktori... de még csak youtube sem.

    Eddig nem valami must have az írottak alapján igaz?
    Ezek amiket írtam mind kvázi semmit sem számítanak a "játék" lényegét tekintve. Ez az egész azt hivatott szolgálni, hogy Senua történetén keresztül betekintést nyerhessük vajon milyen is egy pszihózisos elme. Ezt írja is a játék elején, hogy orvosok és betegek segítségével rakták össze ezt az egészet. A folyamatos hangok a fejében... egyszerűen libabőr.. egyébként is hangok terén a játékba nem lehet belekötni. Az élmény 80%-a a hangokon keresztül adja át.

    A történetbe nem mennék bele. Spoilerek miatt. Nem könnyű...de végül is összeállt bennem a végére. Nem tudtam belekötni. Egy dolgog nem tiszta...hátha ti tudjátok. Most Senua az már gyárilag kettyós volt vagy az anyjának a máglya-halála miatt kettyult be.

    Szóval ez nem egy God of War... nem egy Uncharted. Ez más. Ilyen még nem nagyon volt. Tudnunk kell a helyén kezelni. Nem mindenki játéka... és ami fontos nem a "leülök mert van 15 percem" lemez.
    Maximum 8 óra a végigjátszás. Ha valaki nekiállna én azt mondom várjon vele addig míg lesz rendesen szabadideje és egy-két seggel végig tudja vinni a maximális élmény elérése érdekében.

    Nálam ez az idei év top címe. Még mindig a hatása alatt vagyok. Egyszerűen zseniális. 10/10.

    Nem szoktam fotózgatni játék közben de most volt egykét annyira epic pillanat, hogy muszáj volt.
    A linken megtekinthetitek. Szólok...spoileres lehet.

    [ Szerkesztve ]

    PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

Új hozzászólás Aktív témák