Új hozzászólás Aktív témák

  • szzoo

    tag

    Visszanéztem az MS konferenciát. Összességében jó volt. Végig pörgős maradt és nem volt semmi vállalhatatlan, mint mondjuk tavaly a Minecraft. Abszolút élvezhető és érdemes megnézni a PS4 tulajoknak is.

    Sajnos megint nagyot mondtak az elején, ezzel a show előkészítette saját paródiáját. Továbbra is multiplatformon és indie címeken volt a hangsúly. Sajnálom, hogy az új (és váratlan) nagy bejelentések csak a megszokott címek voltak, amiből vagy 2 év múlva lesz játék. Nincs új IP, nincs új jövőkép. Talán idén először nem volt új kontroller sem :DDD .

    A saját trailerek látványosak, de nekem kicsit laposak voltak. Talán mert elsősorban a fanokat akarták megszólítani velük, ezért nem próbálták dramaturgiailag felépíteni.

    A bejelentett felvásárlásoknál határozottabb lépésre számítottam. Kis és "saját" csapatok felvásárlása nem jelenti automatikusan új AAA játékok fejlesztését, sem a játékok minőségének javulását. Ebből még bármi lehet.

    Third-party oldalról amolyan E3 All Stars volt a konferencia. Ezért nem érdemes kihagyni.

    Csak az MS teljesítményét értékelve: a végén furcsa érzés maradt meg bennem. Az, hogy rosszul áll a játékiparnak ez a nagy business hozzáállás. Kicsit olyan feszengő érzést éreztem, mint mikor 40+ éves, furcsán affektáló üzletemberek, zakóban próbálnak lazáskodni a színpadon és közben arról beszélnek, amit "gyerekszívvel" hallani akarok. Kevesebb bullshit, kevesebb "game as a service" és pár év teperés múlva talán elhiszem, hogy jó játékokat és platformot akarnak/tudnak csinálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák