Új hozzászólás Aktív témák

  • marilllyo

    veterán

    Na...már vártam picit, hogy írhassak róla én is a tőlem megszokott módon. Szóval jó hosszan...

    God Of War (2018)

    5500 Forintomba került Day1. (promós kód, felezve)...
    Azóta csak pihent az accomon. Egyrészt tervben volt már egy szipiszupi TV, hogy fullba nyomhassam az élvezetet, másrészről meg több másik cím volt a porondon és nem szeretek semmit félbehagyni. Szóval csak vágyakozva néztem az ikonját és néha néha bele-belepillantottam. Totál felültem a hype vonatra. Iszonyat badassnek éreztem és az a pár röpke pillanat, amit eltöltöttem vele az elején, már éreztette velem, hogy biza ez nagyon epic lesz.
    Berendeltük az RDR2-t, úgyhogy gondoltam ezt előtte muszáj lesz kitolni. Ezzel a 3 idei sony exkluzív címből a Póki mellett meg van ez is. RDR2-ig pedig bőven van időm még egy Detroit-ra is.

    Na szóval. Leültem és elkezdtem.
    Az kb. az első komolyabb boss után jött, hogy én nekem ez egyelőre kínszenvedés lesz. Egyes gombok pont fordítva vannak, mint a Spiderman-en. Hárításkor kört nyomtam x helyett. Azt hittem megőrülök. Nekem ez a játék már átment Souls-like-ba. (A Souls kedvelői most azt mondják hülye vagyok...de nekem tényleg egykutya). Nem játszottam ilyen játékkal úgyhogy nekem nagyon szenvedősen indult. Sokat veszített is az élményből. Gondoltam lerakom easy-re és majd úgy jó lesz. A Spidy bot egyszerűsége után ez hirtelen nagyon beton volt...Nehezen tanultam bele. Van az endgame után egy szegmens... Nilfheim és Mulpheim, aminek lehet, hogy egy picit előbb kellett volna jönnie...ugyanis az a rész nagyon szépen vezet rá a harcra, plusz fel is tudod gearelni magad. Onnantól fogva a Valkűrök elsőre meglettek. Leszámítva a királynőt, aminek hála megint eldobtam a kontrollert dühömbe...(Rayman óta azt hittem kigyógyultam az ilyen jellegű dühkitörésekből). Itt derült ki, hogy anno végül nem raktam le easy-re a játékot...csak akartam. Teljesen abban a tudatban játszottam ki az egészet, hogy a legkönnyebb fokozaton is egy béna sz*r vagyok. Szóval a királynőnél tettem le ténylegesen easy-re.
    Amit nem tudtam megszokni, az a pajzsnak az ideje, ami alatt előveszi. Azt a másfél másodpercet nem tudtam elfogadni. Nem játszottam még ilyennel...ennyi.

    Ennek ellenére egyáltalán nem zavart ez a stílusváltás. Én úgy gondolom srácok, hogy az a retro H&S játékstílus ma...2018-ban nem állja meg a helyét már. DMC-nek oké....de a God of War-ban ennél több van. Ha maradt voltan a régi vonalon, akkor ki sem próbálom.

    Grafikailag nem tudnék belekötni. Az mondjuk zavart, hogy HDR módban azokat a tetves hollókat alig láttam. Valahogy nálam pont úgy fénylett, ahogy a környezet. Volt olyan, ami pont egy ilyen alagút tetején volt, ahol besütött a nap. Abszolút nem láttam. Guide alapján bedobtam a baltát aztán meglett.

    Ez a kamu open-world nekem tetszett. Statikus ugyan...de tetszett.
    Én alapvetően nem vagyok az a "minden sarokba benézek" játékos. Megyek a cél felé általában...a Side questek közül is csak azokat nyomom le, amik érdekelnek. (Ubisoftnál ilyen nem volt... csak ha a platina kérte...:D ) Ez volt talán az első játék, ahol tényleg mindig mindenhova benéztem...kinyitottam... Ez mondjuk platizás szempontjából jó volt...ugyanis talán ha 7 hollót kellett a végén felkajtatnom plusz 2 ereklyét. Nem volt nagy cleanup.

    Jöjjön pár dolog, ami nem tetszett.

    Nos nekem egyik szörny olyan volt, mint a másik. Egyiket bekábítod, másikat megrázod, harmadikat csak csapkodod...stb.. Dizájnra semmi wow hatás. Az sem kellene, hogy pl. a Doom-ban változatosabb és színesebb legyen a szörnyek kivégzése, mint egy GOW játékba. Annyira véresnek sem éreztem, mint a korábbi részeket. Talán a sárkány, ami tetszett benne...
    Az egész világ holt üres. A törpökön kívül egyáltalán nincsenek NPC-k. Vagy bárki... pár sirály, meg a szörnyek 'szt jóvan. Legalább valami vadkan rohanna néha el. (Van erre egyébként magyarázat, hogy miért ilyen kihalt minden?)

    Történetmesélés szempontjából ügyes...bár bevallom a végét valahogy messze nem éreztem annyira epic-nek. Nem éreztem gombócot, nem akartam tapsolni, mint pl. Witcher 3 legjobb befejezésénél.

    Nagyjából ennyi...
    Furcsa, hogy ezt vártam és a Spidermant abszolút nem... és mégis az valahogy jobban tetszett. De hát ez ilyen ízlés dolga.

    Nálam olyan 8/10 körül van ez a játék. Tetszett ez az új irány...de még nem sikerült teljesen befogadnom. (Ízlések...) Az biztos, hogy BB-t meg DS-t nem fogok elkezdeni soha. :DDD Ellenben ennek a folytatása jöhet...

    Köszi, ha elolvastad...

    [ Szerkesztve ]

    PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

Új hozzászólás Aktív témák