Új hozzászólás Aktív témák

  • markknight

    veterán

    válasz #20844032 #171670 üzenetére

    Lehet, már megszoktam, de alapvetően nagyon jó szemem van. Még az iPhone X-en is megláttam azt, hogy a valahogy mások a pixelek mint Samsung S8 plusson, amiért ugye meglincseltek az X topikba, de aztán kiderült, hogy azért láthatom, mert másképpen vannak rendezve a pixelek.

    Szóval amilyen messze én ülök 1-1,5 méter nem igazán látok különbséget egy 4K film és egy sima között! Mondom ezt úgy, hogy annó a 720p és 1080p filmek között sem volt számottevő különbség, maximum akkor ha nagy mozgások voltak a bitráta meg a béka segge alatt volt. Persze ha valaki 4k monitoron játszik közelről vagy a tv elé ül, akkor ez változik ugye, de alap nappaliban való használat mellett, elhanyagolható az előny. Meg ugye számomra a HDR alapvetően egy rossz dolog. Mintha túl lennének szaturálva a képek, a Pókembernél például nagyon szembetűnő, hogy valami nincs rendben. Szóval ezeket is mérlegeltem mikor egy sima Boxot vettem annó, no meg mert a fehér one slim a legszebb konzol amit valaha kidobtak :D (Aztán a PS4-ért ment a levesbe)

    Amit pedig még megjegyeznék, hogy 4K-n lehet élesebbek a textúrák, de kb ennyi. A "gagyi" karakter mozgásokkal ötvözve (mert valóban, az animációk x éve nem változnak) olyan érzetet ad 1-1 játék mintha valami modolt változattal tolnám, ezért is mondtam azt, hogy majd a következő generációnál érezzük meg ennek az igazi hasznát, feltéve ha a játékok nem csak shaderekben és textúrákban javulnak majd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák