Új hozzászólás Aktív témák

  • mrterminator

    aktív tag

    válasz SH4D0W2011 #173029 üzenetére

    Végre! (nem irónia)

    Jó pár játéknak van telefonos appja (sokak nem is tudnak róla), ami nagyon megkönnyít sok dolgot, de mivel ilyenkor le kell rakni a kontrollert és felvenni telefont feloldani stb macerás és csökkenti a felhasználói élményt, nem beszélve arról, hogy közben a játékot nem tudjuk irányítani se. A játék készítők ezt tudják is és korlátozottak a lehetőségek így, pedig nagyon hasznos tud lenni ezek ellenére is. (csak pár példát említsek, Driveclub, Destiny, RDR2) Emiatt a trógrebb játék kiadók (khmm UBI) meg se erőltetik maguk, pedig sok játékhoz hozzátenne. A játékuk is fércmunka nemhogy még appot csináljanak.
    Most jön lényeg a kontorllerbe épített kijelzőnek! : kiiktatja azokat a nehézségeket amiket fentebb soroltam. azaz:

    1) Nem kell a kontrollert lerakni, így megmarad az irányítás és macera is eltűnik: a kontroller le teló fel bekapcs majd újból teló le kontorller fel.
    2) A lehetőségek tárháza hatványszerűen megnő: sok "gomb" kerülhet kijelzőre, kevésbé kell megjegyezni melyik gomb mit hoz elő, mert a kijelzőn olyan felirattal/piktogrammal jeleneik meg ahogy akarjuk, nem pedig "hogy hozom elő az inventorrit? jah igen d-pad jobbra hosszan"
    3) rengeteg minden lekerülhet a tv/monitor HUDáról a kontroller kijelzőjére pl: HP, map, fegyver választó, stb. ezért sokkal letisztultabb lesz a játékélmény a főképernyőn.
    4) akár komplett menüt ki lehet rakni rá nem kell folyamatosan az options menübe belépni.
    5) megtehetjük hogy a Tv-től elszakadva játék elindítása nélkül (szarás közbe) megnézhetjük rajta a inventorínkat, ranglistánkat, statokat stb.
    6) Minden játék készítő rá lesz kényszerítve és egyben könnyű lehetőség lesz nekik kihasználni, mivel adott lesz mindenkinek, nem pedig úgy mint a telós appok, hogy van aki letölti van aki nem, így nem lehetett kihagyni a játékból és csak a telefonra hagyatkozva használhatja az adott funkciót.
    7) értem én, hogy sok kreatívtalan játékos van akik nem tudják elképzelni mire lehet jó, de aki szimulátorot használt már tudja mennyi plusz lehetőség van egy másodlagos kijelzőnek, ami mostantól mindenkinek lesz és alapból adott lehetőség.

    A Lightbar a kontorlleren is egy plusz információt adott volna, de túl korlátozott volt lehetőség és rossz helyen is volt (konkrétan nem láttad, ezt javították a V2 kivitelben) A másik a Lightbar alapvetően a PSVR miatt van és már a kezdetőktől emiatt van rajta, aki PSVR-t vesz annak ne kellejen lecserélni a kontorllert is, ezért nem látják szintén sokak értelmét és azt gondolják csak design.

    Köszönöm, ha elolvastad és remélem sikerült rávilágítani az előnyére. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák