Új hozzászólás Aktív témák

  • #80123904

    törölt tag

    válasz RangerFox #177907 üzenetére

    Gamepass-ban játszottam végig hardon xboxon.
    Nem tudom, hogy mennyi az ára, de így tökéletes 'vétel' volt.

    Mindig imádtam a hasonló stílusú játékokat.
    Sok sok sok órát játszottam az xcom első részével (a 2 nem tetszett annyira) és a MYZ jobban tetszett nekem.

    Nagyon jót tett a stílusnak, hogy van real time menetelés és körökre osztott is. Sokkal jobban lehet taktikázni benne, mint az xcom-okban lehetett.

    A story semmi extra, de bőven elégséges. A karakterek jópofák, viccesek és élnek (a lehetőségekhez képest). Ebben is felülmúlta nálam az xcom-os elvárásokat.

    Aki játszott már ilyen játékkal, annak nem ajánlom sem az easy, sem a medium fokozatot, mert hardon sem igazán kihívás. Mármint ha taktikusan és előre gondolkodva csinálod a dolgokat. Mindig próbálsz kis létszámú csoportok ellen harcba vonulni. Amennyiben nem szedegeted le a külön mászkáló jancsikat, akkor gyorsan be lehet nézni a dolgot.
    Na meg itt is számít, hogy milyen képességei vannak az ellenfélnek. Milyen sorrendben kell őket legyalulni. Blablabal, tehát csak a szokásos.

    A fejlődési rendszert érdemes átnézni előre. Én sok pontot elb_sztam fölöslegesen. 3+1 féle csoportba lehet fejleszteni (passzív, kicsi és nagy mutáció + hp). Hiába van 2 nagy mutációd, csak az egyik lehet aktív (cserélgetni lehet). A sok pontba kerülő mutációk sem adnak igazán sokat a karakterünkhöz. Utólag visszanézve a számomra fontosakat pikk pakk meglehetett szerezni és utána mehettek volna a pontok a HP növelésre, csak nem néztem meg alaposan és olyanokat is kiváltottam, amiket nem is használtam, mert ugyanabból a típusból már volt számomra jobb.

    Tehát összességében ajánlom mindenkinek, aki ismeri/szereti a stílust. Egy very hard fokozat jöhetett volna még a játékba (elsőnek az egy életünk van + hard fokozattal kezdtem és elég sokáig el is jutottam, de belefutottam olyan fickókba, akiknek nem tudtam a képességét és megdeglettem, mert nem őt kaptam le először -> hívott erősítésként 3 másik fazont és úgy túl sokan lettek már...így másodjára már csak a hard maradt).

Új hozzászólás Aktív témák