Új hozzászólás Aktív témák

  • penge111

    addikt

    Na a 2 hetes pihim elég tartalmas volt, végigvittem a Final Fantasy XII-t is. és elkezdtem a Resident Evil VII-et. Somát kipörgettem nagyon tetszett, mondom kicsit szélesítsük a játékműfajokat, mert horror, túlélő játékkal alig játszottam életemben. Ez a Resident Evil VII nagyon beteg játék, nagyon durva a hangulata így 4 óra játék után. Nagyon kíváncsii vagyok hogyan alakul a történet. Azért emelem a kalapom azok előtt, akik ezt VR-ban végig tolták, nekem így is volt "pár" olyan jelenet, hogy szinte becsokiztam.

    Más, mint írtam az FF XII-t végigvittem, kb 40 órába került, irgalmatlan tartalom maradt még benne így is. Ez ugye egy ps2-es cím felújított és kibővített változata, szerintem elég kellemes lett a grafika, de azért az idő vasfoga még így is picit meglátszik rajta, de vígan emészthető maradt. A harcrendszere miatt a játék eleinte, nem nagyon jött be, de ahogy haladtam előre egyre jobban megbarátkoztunk egymással. A gambit rendszer lényege, hogy a csapatodnak te állítod be mit csináljanak harc során. Több száz parancs közül lehet választani, és ezeket kombinálva nekiugrani a szörnyeknek. Pl, ha valakinek 30%-ra csökken a hpja, akkor toljunk rá, gyógyító varászlatot. Azt az ellenséget támadjuk, akinek a legalacsonyabb a hp-ja stb... Be kell lássam, hogy ez ugyan nagyon egyszerűvé teszi a játékot, de mégis egy zseniális dolog. Mert a játék vége felé, azért már szép, átgondolt kombókat kell összepakolgatnunk, ha haladni akarunk a játékban. Emelem a kalapom a fejlesztők előtt, mert egyszerűen parádés, hogy a több 100 parancs tökéletesen működik, fantasztikus a csapat AI-ja, ilyet még nem láttam játékban. Amit beállítasz a karaktereidnek, azt fogják csinálni, aki játszott csapatalapú rpg/jrpg-vel az tudja miről beszélek. Rengeteg játéknál buták a csapattagjaink, hiába állítjuk be nekik a dolgokat nem úgy csinálják, ahogy kell lásd Dragon Age játékok...
    Ami nagyon szuper dolog, hogy 2* és 4* sebességre lehet kapcsolni a játékot. Ha megnéztek egy Ps2-es videót valóban marha lassúnak tűnik a játékmenet, de ezzel a gyorsítási lehetősségek nagyon pörgős lesz a játékmenet. A történet elég gyenguskán indul, és közepes marad, de az utolsó 10 óra, nagyon durván adta, hozta a régi Final Fantasy színvonalat. Az átvezetők még mindig döbbenetesen jók, Ps2 korszakban meg egyenesen csodának számított ezeknek a minősége. Zene fantasztikus, mint a legtöbb FF esetében. Tartalom pedig bőven van benne, pl vadászatok, ahol nagyon erős szörnyeket kell lenyomni, akinek hiányzik az FF VII-ből a 3 szinte legyőzhetetlen rejtett boss, az itt dögivel fog ilyeneket találni, sok kis melléküldi, rare szörnyek begyűjtése stb...Összességében azt kell mondjam egy közepesen erős, de kellemes kis jrpg, ami nagyon szórakoztató ha időt adtok neki, de azért számomra a nagyokhoz FF VI, VII nem ér fel.

    PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

Új hozzászólás Aktív témák