Új hozzászólás Aktív témák

  • NyMRooD

    őstag

    válasz #10186752 #187735 üzenetére

    Először is semmilyen szerződés nem kell, hogy paypal-t beilleszd az oldaladba mint fizetési eszközt (persze vannak feltételek amit el kell fogadni, de ez nem úgy megy, hogy rendesen leellenőriznek, max megnézik, hogy a fee átterhelése a vásárlóra fel van-e tüntetve), ugyan ez igaz a bankkártya szolgáltatókra is, rengeteg vendor van, akinél egy havidíjért cserébe (meg gondolom részesedésért) kapsz ilyen szolgáltatást, a fizetés a te saját oldaladon és kódoddal történik, a háttérben hívódik meg az ő api-juk (anno ilyen oldalt csináltam is, a megrendelő kérésére tároltuk a kártyaadatokat, igaz titkosítva, de vissza fejthető volt, legalább is a számunkra), szóval ez rögtön kihúzva.

    Nem egy paypal refund volt már, itt a fórumon is olvashatod, volt ami azért mert nem válaszoltak a megkeresésre, ennyit a supportról.

    Igen, évek óta működnek, Hong-kong-ban bejegyezve, ezért nem tudják őket betiltani, vagy lelőni, meg azért sem mert az ő tevékenységük nem fekete (piactérként, semmilyen felelősséget nem kell vállalniuk, vagy esetleg kulcsok forrását tudják igazolni, még ha az olyan is amit tilt az egyes kiadók végfelhasználói szerződése) hanem szürke, egy nagyon vékony határon mozognak, a kiadók max tilthatják a kulcsaikat, de semmi mást nem tehetnek.

    Az, hogy áfát nem fizetnek be, kellene, hogy érdekeljen, de ha te nem érzed fontosnak, az a te dolgod, a lényeg az, hogy tudtommal bűncselekménynek minősül, persze arról tudnia kellene a megfelelő szervnek, hogy van ilyen bolt és az irányában van akkora pénzforgalom, ami miatt már kötelesek lennének befizetni (de ezzel én sem vagyok tisztában pontosan).

    Felhasználói szempontból tényleg nem kell, hogy érdekeljen a működése vagy annak háttere, de a kiadókat érdekli, mert ha téged átvernek (mondjuk a kiadó egy hónap után törli a kulcsodat) akkor nem biztos, hogy a boltot fogod hibáztatni. Arról nem is beszélve, hogy ezzel nem a kiadót támogatod, azaz semmivel nem vagy jobb a kiadó szemszögéből mint aki megtöri a konzolját.

    A szürke import az én olvasatomban pontosan azt jelenti, hogy tisztázatlan forrásból nem hivatalos úton behozva, ez illik a cdkeys-re, akár hányadik helyen is hozza a google.

    (u.i. pl e-sport ligákban is tiltani szokták az ilyen boltok reklámjait, akár egy csapatott finanszírozásába szállnak be, akár másba, gondolom ez is csak véletlen)

    De elengedem itt ezt a témát, mert inkább steam vagy valamelyik hasonló topikba való, a lényeg, hogy vásároljatok ott nyugodtan, de ne ajánlgassátok (vagy ha igen jelezzétek, hogy szürke), illetve ha átvernek, ne sírjatok tele vele egy sor fórumot, mert az, hogy ha valaki így jár az az ő saját hibája.

    PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

Új hozzászólás Aktív témák