Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    válasz S e t h #204457 üzenetére

    Ha egyén, akkor mentálisan egészséges, épelméjű, beszámítható.

    Társadalmilag már nehéz definiálni. Van egy olyan megközelítés, amely szerint a normálisnak az adott populáció, vagy társadalmi réteg leggyakrabban produkált viselkedési normája tekinthető.
    Ha ez igaz, akkor a Marvel filmek sikeressége normális (ettől függetlenül a minőségük még nincs figyelembe véve). Ugyanakkor ha mindenki elkezdene gyilkolászni, akkor az számítana normálisnak. Ennek szabályozására vannak a társadalmi normák.

    Annak vizsgálata, hogy egy populáció viselkedése normális e, az vizsgálható abból a szempontból, hogy a populáció realitásészlelése mennyire valós, épelméjű. Példaként reálisan tudja e értékelni az adott produktumot valós értékeit. De a realitásészlelés nem vele született adottság, nagy részben műveltség és tapasztalat alapján alakul ki.

    Viszont, ha én mentálisan egészségesnek, és épelméjűnek tartom magam. És te is mentálisan egészségesnek, és épelméjűnek tartod magadat. De a véleményünk nem egyezik, akkor ezt nevezzük szerintem egyéniségnek. Viszont vannak olyan egyéniségek, akik torzítják mások valóságészlelését. Ezt nevezzük szerintem divatnak, rosszabb esetben devianciának.

    Huhh, ez meredek téma számomra, próbáltam azt a kevés tudásomat a témában valami értelmes formában önteni. Nem tudom, hogy sikerült e?! A társadalmi normákba bele se mertem mélyülni. :D

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák