Új hozzászólás Aktív témák

  • Steve1207

    veterán

    Na a hőn vágyott Pro pasztázás megtörtént. 2x is.

    Első körben Noctua NT-H1 volt itthon és Thermalright Odyssey került rá. A paszta nagyon lágy szerkezetű, könnyű felhelyezni. A gyárihoz képest ég és föld amúgy, gyorsan visszaesik a hőmérséklet, viszont nem voltam teljesen megelégedve vele, mivel előfordul, hogy feltúrja a ventit eléggé nagy terhelésnél, aztán meg vissza (ez jobban zavar, mintha zúgna kb egy hangszinten folyamatosan).

    Második körben cseréltem Thermalright TF8-ra (procikon tesztelve kicsit jobb, mint egy Thermal Grizzly Kryonaut vagy a GELID GC-Extreme). Masszívabb anyagot kell felkenni, de szépen kenhető. Nagy mértékű változást nem tapasztaltam, annyi, hogy itt folyamatosabb a venti, de nem szökik fel addig. Érdekes az összkép mindenesetre, talán hamarabb elkezd azért pörögni egy kicsivel, az össz hőmérséklet viszont alább marad. Ebben az esetben jobban tolja ki a meleg levegőt, de a gép teteje is jobban melegszik kicsivel.
    Az elmondható, hogy maga a venti nem eszeveszett hangos, a gép azért hangos, mert szélzaj van a műanyagok között.

    Van egy erősebb hangja azért RDR2 közben is (fegyverválasztó sokáig tartva), de míg NTH1-el ugrált a TF8 összhangja alá és fölé, itt egy szinten tartja és legalább nem idegesítő, hogy fel-le pörög.
    GoW térkép alatt jobb a TF8, pedig most nem is a szabadba, hanem a fal felé fújja a levegőt, ahol kicsit megreked, játék közben pedig nem sokkal hangosabb, mint a menüben.

    A TF8-cal, ami szembetűnő, hogy míg NTH1-nél nem számított semmit, ha levettem a tetejét, itt van értelme akár használat közben. Gondolom ezért raknak páran rá 12cm-es ventit pluszba, bár nem sok értelmét látom.

    Mivel szeretek pasztákkal is vacakolni, így nem bánom, hogy szórakoztam vele, de aki erre adja a fejét az rakjon rá igazából bármit a gyári helyett és jobb lesz.

    .

Új hozzászólás Aktív témák