Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Nem olyan régen még ebben a topikban vacilláltam, hogy vajon megéri-e megvásárolni a Black Flaget, mert egy Origin, Odyssey után nem tűnt jó ötletnek egy 7 éves játékkal játszani.

    Volt olyan haverom aki biztatott, hogy hajrá, mert szerinte a legjobb AC volt az eddigiek közül, jó legyen, az az 1800 forint amúgy sem veri földhöz az itthoni dzsídípít.

    Most, talán 1 órája végeztem a játékkal és nagyjából ahhoz hasonló érzéseim vannak mint anno a Red Dead Redemption 2 után. Nem lepődnék meg nagyon ha kiderülne, hogy a Rockstarnál van pár Black Flag rajongó, mert a narratíva nem kevés hasonlóságot mutat. Nem szeretnék spoilerezni- még egy hét éves játék esetében sem – de a kalóz, western éra vége és a főhős ( külső belső hehe)vívódása itt is markánsan megjelenik.

    Ami nagyon hiányzik a jelenlegi Ubisoft játékokból az a sztori, el sem hiszem, hogy a Black Flaget ugyanaz a cég készítette. Temérdek videón keresztül kísérjük figyelemmel a főhős küzdelmét vízen, szárazföldön és a lelkében.

    De ha ez nem lenne elég, akkor ott van a végtelen szabadság amit a tenger ad. Sid Meier-s ( mi történt az aposztrófommal?) Pirates-e óta nem éreztem ehhez fogható szabadságot egy hajóval a seggem alatt. Fosztogatok, bálnára, cápára vadászok, búvárkodom, viharokkal dacolok, ködben rejtőzködöm más hajók elől, és közben az utamat a legénység dalai kísérik végig. Hab a tortán a saját flotta létrehozása, amely egy mini gamen keresztül juttat bennünket busás haszonhoz.
    A fejlődés nincs túlbonyolítva, mert konkrétan nincs is, a felszerelésünket fejleszthetjük, de nélküle is elvagyunk, talán csak a kihívás nagyobb ha pőrén, szinte fakarddal haladunk a történetben. Viszont a hajónk pimpelhetősége példás, rozzant teknőből félelmetes erődöt hozhatunk létre, amely ellen már az ellenséges konvojok is komoly hendikeppel indulnak. Ezért már viszont szükséges némi grind, de sosem volt ez még élvezetesebb, mivel ellenséges hajók megcsáklyázása során juthatunk a fejlesztéshez szükséges nyersanyagokhoz.

    Nehéz lenne még csak felsorolni is a játék megannyi előnyét, nem is lenne nagyon értelme, mert gondolom nem sokan vannak akiknek nem volt eddig szerencséjük hozzá. Egy hátránya van csak, ami talán betűt érdemel, az irányítás már esetlennek tűnik a mai játékok mellett, nem egyszer csinált mást a karakterem, mint amit szerettem volna.

    A grafika szinte másodlagossá avanzsálódik a sztori mellett, ami nem jelenti azt, hogy rossz lenne, a zene pedig, nos, a tengerész nóták sokáig a fülemben csengenek még.

    [link]

    szerk: köszönöm azoknak akik ajánlották. :)

    [ Szerkesztve ]

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák