Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Ugyan még nem volt meg az AC III összes dlc, de némi fogalmat már alkotva írnék pár szót róla.

    Nem vagyok egyszerű helyzetben ha írnom kéne róla írnom valamit.
    Kedvelem, régi emlékeket idéz fel, de ennek ellenére már szabadulnék tőle.

    Gyermekkorom egyik meghatározó karácsonyi emléke volt Cooper: Nagy indiánkönyv regényét megkapni és most felnőttként mondhatni a regény lapjain keresztül újra átélni az akkor elolvasottakat, leírhatatlan, és most jön a de.

    Az egy dolog, hogy megelevenedik előttem a függetlenségi háború, sőt nem is rossz köntösben, de azért a hibák sem tudják teljesen ellensúlyozni a pozitívumokat.

    Eléggé retrográd módon, de én visszafelé haladva az időben ismertem meg az Assassin Creed storylinet, kezdve az Odysseyvel, aztán szép lassan visszafelé haladva, de ennek oka az volt, hogy elég sok év kimaradt nálam player fronton.

    A Blag Flag még oké is volt, de az AC III remastered ide vagy oda azért már okozott homlokráncolásokat.

    Először is ami bejött. Szereted a történelmet? Függetlenségi háború megvan? Indiános regényeket szereted? Ne is menj tovább, megérkeztél.

    Viszont ez kevés mint AC. Mert ebben az kevés van. Az odáig oké, hogy eddig ebben kap számomra leginkább magyarázatot az assassin-templar ellentét, viszont kőkemény terminatorság van. Van egy Uncas-szerű indiánunk aki elképesztő kombókban aprít szét a tomahawkjával mindenkit, de hol van a lopakodás? Sehol. Az ellenfelek érzékelése elképesztő. Nem elég, hogy kevés a lopakodásra, rejtőzésre alkalmas tereptárgy, de az ellenfelek azonnal kiszúrnak bárhonnan is tekintesz ki fedezék mögül, onnantól kezdve pedig rajtad a fél brit hadsereg.

    A Blag Flag hajózása már csíráiban itt is megmutatkozik, de itt még olyan zigóta állapotban, hogy nem is nagyon fordítottam rá figyelmet.

    A történet nagyszerű, az Origin és az Odyssey csak köszönhet neki, tekintsünk el most a baltával faragott polygonoktól, csak egy 2012-es játék felújított változatáról beszélünk.
    De a menü borzalmas, felesleges elemektől hemzseg a játék(fast travel, de annyit futsz, hogy indiánként is kifekszel) , de ezt akként értékelem, hogy az ubi kereste mi lesz majd az irány később. Pl. ebben a játékban totál felesleges az ow, csak lassítja, hátráltatja az embert, jobban feküdt volna neki egy God of war szerű lineáris gameplay.

    Ami viszont meglepő az a dlc. Na itt jön be igazán mi is az igazi AC feeling, arcba kapod a lónak a szerszámát, halás folyamatosan és csak nézel, hogy mi történt Uncassal, hiszen terminator volt, mindenkit meggyalázott tomahawkkal, most meg folyamatosan az örök vadászmezőkön találja magát.
    Itt már van értelme a lopakodásnak, mit van értelme, ha nem csinálod game over. Új skillek és mind a lopakodásnak van alárendelve, nincs ide "nekem a brit 5. hadtestet".

    Summázva. A játék történeti szála jó, főleg ha nem idegen tőled a függetlenségi háború, de mint AC inkább a dlc-ben teljesedik ki.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák