Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Tegnapi vásárlásaim villám értékelései:

    Train Sim World 2020

    Sajnos ez nálunk mellé ment. Először is a Sim "szócskát" érdemes komolyan venni. Ez egy masiniszta szimulátor. Ezért is van az, hogy karakter generálással indul a játék. És FPS módban játszol. Azoknak készült ez a játék, akik kenik-vágják a vonatokat, csak való életben nem lehettek mozdony vezetők. Szakértelmet kíván.
    Alapvetően a játék modulárisan épül fel. Különböző helyszínek alapján. Németország, Kanada, USA, Egyesült Királyság szerepel a játékban. Ezen belül különböző vasútvonalak, és vonatok. Minden helyszín valós (tudomásom szerint). Évszakok, napszakok, időjárási viszonyok teljes repertorárja megtalálható a játékban. A külcsíny elfogadható. De semmiképp se kiemelkedő, vagy szép. Draw distance nagyon alacsony, a fák rondák és lehetne még sorolni. Valószínűleg ez a játék is PC-n a legszebb (indokolatlanul magas gépígény mellett.)

    Casual gamerek számára a legfontosabb dolog, hogy itt nincs lehetőség "vonatozgatni" kötetlenül. Amiért én konkrétan megvettem. Minden modulnak megvannak az al játékmódjai. Training, Scenarios, Timetable Mode, Journey Mode.
    A Journey Mode olyan, hogy ed adott helyszínen kiválaszthatod, hogy milyen napszakban, időjárási körlümény melett, melyik járatot szeretnéd "levezetni".
    Azt hittük, hogy itt kapsz egy kis szabadságot. Gondoltam lehet csak úgy menni. De a játék nagyon szigorúan veszi a szabályokat. Egyrészt ha az utasok számára bármi veszélyeztetőt csinálsz -> game over. És lehet annyi is csak, hogy picit agresszívebben fékezel. Másrészt ha nem állsz meg egy megállónál -> game over. Kő keményen vesz minden szabályt a játék.

    Próbálkozásaim alatt volt olyan, hogy egy német vonalon megtanultam elindulni az egyik vonattal. Következő feladatban már egyik megállóból el kellett menni a következőben, és így tovább. Aztán elakadtam. Ott kezdődik az egész, hogy a mozdony elindítása is percekbe telik. 20 kapcsoló, kar, fékek. Aztán már mentem, szép óvatosan fékeztem a következő megállónál. Ajtók kinyitva, szállnak fel/le az utasok. Na és onnan soha többet nem tudtam elindulni. :D Soha. Többször újrakezdtem. És a játék ott már nem segít.
    El is engedtük mi ezt a játékot. Sajnos nem nekünk való. Kisfiam szomorú, de látja ő is, hogy percekbe telik csak elindulni a vonattal!

    Egyébként a játék a 2020-as elnevezést egy patch-et követően kapta meg. Szóval a TSW = TSW2020. Az alap játék tartalmával nincs gond. A rengeteg, és baromi drága DLC ellenére elég sok minden van benne alapból.

    NBA 2K20

    Eszemet sem tudom, hogy mikor fordult legutóbb velem elő az, hogy önszántamból "rohantam" a tutorial játékmódba. De tegnap ez volt. :D Quick Play-ben kiválasztottam a csapatokat, gondoltam csapassuk. Aztán jött a meglepetés, hogy amit én fejben gondoltam és végrehajtottam a kontrolleren, az teljesen mást eredményezett. Nagyon egyedi irányítása van a játéknak. Ami egy kis gyakorlás után kezd logikussá válni. De még bőven kell gyakrolonom.
    A The Last Dance hype-ot meglovagolva, nagyon örültem, hogy vannak a játékba Classic csapatok. Nyomtam is pár meccset a '98-as Bills-szal. A játék szép, a játék nekem reálisnak tűnik. Egyébként is jókat mondanak róla. Én se tudok mást.
    Szeretem az összes major sportot. De az NBA-vel csak képben vagyok, annyira sose merültem bele mint az NFL, NHL-be. Ettől függetlenül 1500-ért ez ajándék volt, mert az MLB The Show mellett ez a másik épkézláb sport játék. Teljesen más szinten van mint egy EA-s.

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák