Új hozzászólás Aktív témák

  • Lackooo84

    nagyúr

    Látom itt még mindig sokan tévhitben élnek. Na akkó' leírom még egyszer, nem az account a primary a PS4-en, hanem a PS4 a primary az accounton. Tehát elsődleges PS4-et adunk az accountunkhoz, amikor azt primaryként aktiváljuk.

    A különbség annyi a PS4 primary ("aktivált"), és a secondary ("deaktivált") státusza közt, hogy azokon az accountokon levő tartalmak, amikhez az adott PS4 elsődlegesként van aktiválva, bármelyik más accounton futnak az adott gépen. Tehát ha "X" nevű accounton van pl. PS+ előfizetés, játékok, DLC-k, és az adott PS4-et primaryként aktiváltuk, akkor "Y", "Z", stb... accountokkal bejelentkezve sem kerül lakat az "X" account tartalmaira, azaz játszhatunk online, játszhatunk a játékokkal, DLC-kkel. Természetesen ezeknek az accountoknak külön trófealistái, valamint mentései lesznek.

    Abban az esetben ha az accounthoz nincsen hozzárendelve az adott PS4 primaryként, csak az adott accountokon játszhatóak a tartalmak. Pl. ha az "X" accounthoz nincs aktiválva a PS4-ünk, akkor "X" accounttal bejelentkezve minden gond nélkül játszhatunk online, élnek a letöltött játékok, DLC-k, viszont "Y" és "Z" accountokba átjelentkezve egy szép kis lakat fogad minket minden "X" accounttal vásárolt tartalom mellett. Valamint fontos megjegyeznem, hogy azokhoz az accountokhoz, amikhez nincsen primary PS4 rendelve, (tehát köznyelven "nincs beaktiválva"), élő PSN kapcsolat szükséges a rajtuk levő tartalmak használatához. Ha valami oknál fogva nincs internet elérés, vagy a PSN-nel van valami (karbantartás, más egyéb probléma), akkor szépen minden tartalom mellett lakat lesz.

    És itt jön a megosztás lényege: Az "állandó" megosztás csak úgy tud működni, ha mindkét fél azt az accountját ossza meg a másikkal, amivel mindig játszik, amikre a trófeákat gyűjti, stb., innentől nevezzük "fő profilnak". Hogy miért? Mert ha az illető olyan accountot akar megosztani, ami egyébként nem a fő profilja, viszont a rajta levő tartalmakat ő is szeretné használni, akkor a saját PS4-e kell hogy legyen az elsődleges, mert ugye akkor nem indulnak a fő profilján a játékok, így ergo nem tudja megosztani. Viszont ha a fő profilt cserélünk, akkor szépen egymás PS4-ét aktiváljuk be primaryként, tehát mindketten tudunk a fő profilunkon játszani úgy, hogy a saját dolgainkat, valamint másik fél tartalmait is elérjük.

    Persze megoszthatunk olyan accountot is, aminek a tartalmait éppen nem használjuk, így számunkra lényegtelen, hogy melyik PS4 az elsődleges.

    Remélem most már tiszta a dolog mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

    The Truth is out there...

Új hozzászólás Aktív témák