Új hozzászólás Aktív témák

  • pomk

    őstag

    Egy nagyon rövid személyes vélemény a Mad Max-ről:
    tegnap ~35percet játszottam vele, talán 5-6 lépést csináltam meg az első küldetések közül.
    A világ és a hangulat engem személy szerint azonnal magával ragadott. Bár én elfogult vagyok a posztapokaliptikus hangulatú játékokkal, filmekkel kapcsolatban. Szóval engem már kb. az első 5 méter után lenyűgözőtt a környezet részletessége és az, ahogyan felépítették a körülötted lévő objektumokat, tárgyakat, autókat, és a vidéket. Nagyon szimpatikus volt, hogy minden azokból az anyagokból került felépítésre, ami az én elképzelésem szerint egy ilyen kihalt benzingőzös sivatagban megtalálható. A "házak" konténerből, partra vetett ladikokból, hajókból készítették a túlélők. A perzselő napsugarak elleni sátrak kifeszített autóponyvákból, rongyokból állnak. És szinte minden épületen, tárgyon megtalálható valamilyen autóalkatrész. Érezni az egész környezeten, hogy minden az autók köré épült. Ami szintén nagyon megfogott, az az első víznyerő hely volt: egy háromszög alakú kifeszített rongy, 2-3 rozsdás csövön keresztül levezetve egy acélfelnibe, ami összegyűjtötte a hajnali párát. Kiváló! Magam sem csinálhattam volna jobban ha egy ilyen környezetben élnék. :) Ezen kívül ami még nagyon tetszett, az a kísérőm púpos karaktere volt. Az egész lény szintén az autók és az alkatrészek köré orientálódik. A nyaklánca egy gyertya sor felfűzve, a térdvédője 1-1 db autógumifoszlány. Emelett egy olyan vallásnak vagy hiedelemvilágnak hódol, amiben az autókat imádják...Ja, és a dumája. Hatalmas! :D Mad Max karakteréről és a kutyáról is úgy beszél, mint egy autóról. Pontosan most nem tudok idézni, de pl. a vérzést "leaking"-nek hívja. :D :D
    A harcrendszer hasonló, mint a Batman-e. Ugyanúgy van ütéslánc(gondolom később majd lehet kombózni belőle), van parry, vannak kézifegyverek. Ezen kívül ha tökéletes parry-t hajtassz végre, akkor slow motion jellegű kamera nézettel végzi ki a manusokat. Hozza a már Batmanben megismert jó színvonalat.
    Viszont az irányítás...hát, vagy velem van a baj, vagy az irányítással, de a kamera mozgatás számomra valahogy nagyon nehézkesen megy. Alap beállítással és invert-el is próbáltam de valahogy sehogy sem kényelmes. Remélem lassan kézre fog majd állni!

    Eddigi tapasztalataim alapján aki szereti ezt a világot, annak kötelezően ajánlott!

Új hozzászólás Aktív témák