Új hozzászólás Aktív témák

  • pomk

    őstag

    válasz A`rpi #61005 üzenetére

    Ígértem, hogy írok majd egy összefoglalót a Kingston HyperX Cloud I típusú fejhallgatót illetően. A fejhallgatót a PC-Land nevű boltban vettem. Velük minden rendben volt, kommunikatívak, pontosak, segítőkészek. És ha feliratkoztok a hírlevélre, kaptok egyszeri 500 Ft kedvezményt. :) A terméket pick-pack pontra rendeltem, a csomagolás lehetett volna kicsit "vastagabb" is, mert az eredeti dobozt csak egy sima vékony fóliával tekerték be. Ez sajnos nem védte volna meg semmi féle külső támadástól: leesés, karc, ütődés, stb. Szerencsére nem fordult elő semmi ilyesmi. A csomagba számla, garancialevél csatolva. 2 évi garancia van a termékre.

    Kibontva a dobozt olyan látvány tárult elém, amit utoljára akkor éreztem, amikor az iPhone-mat bontottam ki. Fényképeket sajnos nem készítettem, de a neten egy csomó elérhető a csomagolásról. Doboz kívülről, dobozban elosztás, kicsomagolva.
    Már maga a doboz olyan minőségi érzetet adott, hogy biztos voltam benne, hogy ha beljebb megyek, akkor sem fogok csalódni. A doboz teteje finoman és lassan csúszik le az aljáról, éppen csak egy halvány különbség van a két méret között így ez is rendkívül elegáns. Kibontva az érzés csak fokozódott. Az elosztás, és a csomagolás is tökéletes. A fejhallgató középen található, a fejpánt alatt lévő résben vannak a pót plüss fülpárnák.
    A csomag tartalma(balról jobbra):
    1. Vastag, bélelt tartó/hordozó zsák
    2. 2db plüss fülpárna
    3. Hosszabbító
    4. Vezérlő egység, hangerő + / -, mikrofonnémító és egy felvevő gomb(headsetként használva)
    5. Repülős adapter
    6. Lecsatolható mikrofon
    7. Egy mikrofon/fejhallgató közösítő(ezzel csatlakoztatható a DS4-be ill. telefonba, táblagépbe, és egyéb olyan eszközbe amiben 1 jack csatlakozó van)
    8. Fejhallgató fix kábellel

    A minőségről csak annyit, hogy miután kivettem a dobozból kb. 10 percig csak fogdostam és simogattam. :) Megmutattam barátnőmnek is. Reakció: "Ez olyan szép, hogy kár lenne használni. A vitrinben a helye!" :)

    A fejhallgató két oldalán a párnák felett található egy fém sín, amellyel a magassága állítható. A szerkezet robosztus, pontos, jól állítható. A fejhallgató párnák két oldalt egy Y alakú fém villában tudnak mozogni, ezzel követve a fejformát. Hozzáteszem, hogy ezek a fém cuccok ill. a kábelek első osztályú harisnyás borítása miatt is közre játszott abban, hogy ezt a terméket választottam! Ha ismereteim nem csalnak, ezek más hasonló árkategóriájú termék esetén műanyagból készültek, ill. a kábelek sem harisnyázottak.

    A kábelek, csatlakozók összeszerelése magától értetődik, de van hozzá egy kis füzet amiben leírják mihez(PS4, PC, telefon, tablet, repülő) hogyan kell csatlakoztatni, mit mivel kell összedugni. A csatlakozók pontosan és szorosan kapcsolódnak. Nem lötyögnek, nem csúsznak szét.

    Miután összedugtam mindent első körben a telefonommal szerettem volna kipróbálni. Bedugtam, semmi. Néma. Csak 3-4 pattanó hangot hallottam a jobb oldali hangszóróból. Átdugtam táblagépbe, dettó. Se zene, se youtube nem hallható. Gondolhatjátok hogy levert a víz...Időközben el kellett mennem barátnőmért és meséltem is neki a kocsiban, hogy beszart, küldhetem vissza, stb. Hazaérve ugyanúgy összedugtam mindent és láss csodát, megszólalt. :) Örö é bódottá öntötte el a szívünket. :)

    Ahogy egy korábbi posztban írtam, kíváncsiságból rá is kerestem egy 5.1-es zenére. Pink Floyd - The Time 5.1. Nem vagyok Pink Floyd fan, de ezt a hangzás miatt érdemes mindenkinek meghallgatnia a saját eszközén!!

    Mivel ez az első komolyabb fejhallgatóm, így hangzásban sajnos nem sok összehasonlítási alapom van. Eddig játékot és zenét hallgattam rajta, de mindkettőben voltak olyan hangok, amelyet korábban ugyanabban-ugyanott még nem hallottam. :) Magasok szépen, tisztán szólnak, mély dübörgése nem mélynyomó de szerintem bőven elég.

    Én 2 féle módon próbáltam ki a PS4-hez csatlakoztatva, és érdekes módon az utóbbi vált be.
    1. PS4 - TV - Erősítő kombó, majd fejhallgató erősítőbe csatlkoztatva.
    2. Fejhallgató közvetlenül controllerbe dugva.
    A második esetben sokkal jobb és kellemesebb volt a hangzása, így szerintem ennél is fogok maradni. Viszont így sajnos jobban merül a DS4 akksija. Hogy mennyi ideig bírja így? Egyelőre még nem használtam annyit, hogy lemerült volna. Kb. 3 órát játszottam így több felvonásban.

    Kényelem tekintetében a fülpárnák műbőr(bőr?) borítása nagyon kellemes érzést biztosít. A fülemet körbeöleli, a hangszigetelése jó. Ha nem szólt éppen semmi, akkor még éppen megértettem amikor barátnőm beszélt hozzám.
    Viszont azt, hogy hogy hordjam még próbálgatom. Egy idő után a fülem előtt, a szemem irányában, lévő rész kicsit megfájdult. Viszont ha kicsit szorosabbra vettem a fejpántot és a fejem tetején felültetem akkor már kellemesebb volt. Valószínű az volt a gond, hogy a fülpárnák tartották az egészet és ezért nagyobb volt a nyomás mint kellett volna.

    Jövő hétvégén megyünk egy hosszabb, 1100 km-es útra. Azt terveztem, hogy az út során a régi zenéimet újrahallgatom. Kíváncsi vagyok és izgatottan várom milyen hangzása lesz és hogy fognak szólni a régi zenéim.

    Sok fejhallgató tesztet, reviewt felhasználói véleményt elolvastam, megnéztem, de számomra ebben a kaetgóriában ez tűnt a legjobb választásnak. Sokat gondolkodtam, hogy egy virtuális 5.1-es, vezetéknélküli fejhallgatót vegyek, de egyáltalán nem bántam meg hogy nem így tettem. Virtuális 5.1-ről fogalmam sincs milyen lehet, de számomra ez a sztereó füles tökéletesen megfelel. És mivel a vezetéke a DS4-be van közvetlenül csatlakoztatva, egyáltalán nem zavaró játék közben.
    Ezen kívül ahogy fent is említettem az alkatrészek anyaga és minősége is nagyot nyomott a vásárláskor. A fém lemezek amelyekkel állítani lehet a mgasságot, ill. az Y alakú villa, ami közé a hangszórók fel vannak fogatva más termékeknél műanyagból készültek. A kábelek harisnyázottak, nem tekerednek, nem csomósodnak össze.

    Konklúzióként annyi, hogy mindenkinek bátran ajánlom aki 25.000-ig keress fejhallgatót.

Új hozzászólás Aktív témák